Men idag hade jag slut på äpplen så gjorde istället en lyxfrulle med lite Engelsk inspiration. Bacon gjort på kalkon med massa protein och mycket mindre fett
Jag blev aningens bättre på engelska men framförallt spenderade jag all min lediga tid inne på HMV (skivbutik) och Top Shop och kom hem med stans absolut coolaste Fila-skor i lila mocka
Skölj ur kalkonen utanpå och inuti och torka av med hushållspapper. Fyll kalkonen med fyllningen, men packa inte för hårt, fyllningen sväller när den suger upp vätska från köttet
Många engelsmän äter den på juldagen till kalkon (som inte alls är en lika gammal tradition), tillsammans med rostad potatis, sås, brysselkål, kokta morötter, rostade palstenackor, yorkshirepudding, baconinlindade korvar, tranbärssås eller röd vinbärsgelé (bara något lite lätt, alltså
Kalla mig inskränkt, men engelsk cuisine är för mig något i stil med. Men det klart att vi ville fira med det engelska kronprinsparet på deras bröllopsdag
Ta bort eventuellt inkråmur kalkonen. Lägg kalkonen ien smord djup långpanna med bröstsidan upp. Kramaihop blandningen och fyll kalkonen med den tillsammans med 2 matskedar smör. 1 kalkon à 5-6 kg
Vörtrullar med kalkon- och julsenap. Blanda kesella, kalkon, senap, rödlök och persilja. ca 5 tunna kalkonskivor (påläggstyp), tärnad. ca 75 g engelsk stilton. ca 5 tunna kalkonskivor (påläggstyp), tärnad. ca 75 g engelsk stilton
Som tilltugg till glöggen då med valnötter som dekartion på toppen, på julbordet som ett vegetariskt alternativ till köttbullen eller på en lättare “Engelsk jultalrik”, då tillsammans med ett par skivor kalkonkött, brysselkål och en Hasselbackspotatis