) Jag gillar fruktkaka för att det är engelskt, festligt och generöst på något vis. Fruktkaka (3 st)1,5 dl torkade, hackade aprikoser1,5 dl grovt hackade hasselnötter1,5 dl russin1 förp röda, delade cocktailbärrivet skal av 1 citron50-75 gram grovt hackad, mörk choklad2 msk konjak10 dl vetemjöl4 tsk bakpulver325 gram smält, avsvalnat smör4,5 dl socker1/2 tsk salt4 stora ägg3 dl grädde el mjölkLägg aprikoser, nötter, russin, cocktailbär och citronskal i en skål och häll på konjaken. 1 förp röda, delade cocktailbärrivet skal av 1 citron
Vi delades upp i lag och mitt lag fick baka Engelsk fruktkaka. Tillsätt russin, cocktailbär, fikon, aprikoser samt vätskan de marinerats i, alla kryddorna, det finrivet citronskalet och saltet till smörblandningen
Blanda i russin, cocktailbär, fikonen med cognacen och kryddorna. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt därefter 1 ägg i taget ochSmörj och bröa en hålform, ca 1 1/2 liter
Engelsk fruktkaka. Inga cocktailbär, ersatt med frukt. Lägg aprikoser, dadlar eller fikon, russin, apelsinskal, suckat och grovhackade cocktailbär i en bunke
10 st cocktailbär. Vispa margarin och socker tills blandningen är riktigt pösig. Tillsätt äggen, ett i sänder, under kraftig omrörning och rör ytterligare en stund
Blanda i russin, cocktailbär, fikon med sin konjak och kryddorna. 15 st cocktailbär. Smörj en 1 1/2 liters kransform riktigt väl och bröa den med siktat ströbröd