Engelsk cider recept

Glöggkalas

Glöggkalas

Och mulled cider måste göras på riktigt torr cider, fransk eller engelsk kvittar, men den ska vara torr
Stilton och cidersoppa med baconskum

Stilton och cidersoppa med baconskum

En soppa med kycklingbuljong och en torr engelskcider som bas, smaksatt med kraftig stiltonost. ½ l cider (Westons premium cider)

Cidersläpp på Bryggeriet Ångkvarn

Cidern har tagit de bästa tonerna från både fransk och engelskcider. Cider har döpts till Äppelknyckarcider då den är gjord på äpplen som knyckts, eller ja, donerats, av generösa entusiaster i Uppsala-trakten

Nyheter små partier 7 april

En trevlig engelskcider av klassisk modell. Cider. The Cotswold Cider Company Land. Riktig Cider. Oliver’s Cider and Perry
Små partier 8 juni

Små partier 8 juni

Ale Brittisk-amerikansk stil >Engelsk pale ale och bitter. CIDER. Riktig Cider. Riktig Cider. Fredag 8 juni är det dags för små partier igen
Cider v 2.0

Cider v 2.0

Engelsk alejäst. För något år sedan så skrev jag om hur vi pressade äppelmust för att göra cider. Vi kan väl säga att kvalitén på cidern blev lite hejbaberiba om vi skall uttrycka oss milt

Bästa mattipsen i London

Men maten har inte varit det som lockat folk, det engelska köket dras fortfarande med ett tråkigt rykte
Två andra ölbutiker i Köpenhamn

Två andra ölbutiker i Köpenhamn

Massor av danskt, belgiskt, amerikanskt, tyskt, en del engelskt och ett par svenska också. Den enda bilden jag har från Høkeren, rätt häftiga cider på två liter

Mullig cider

Hetta upp cider och kryddblandning under lock. 1 l torr engelskcider eller äppeljuice. Tvätta ingefäran noga och skiva den tunt

Kolja i Cider

Lägg filéerna i en smörad form och täck med cider. Ställ in formen i ugnen på 200 grader och vänta tills det kokar, 10 minuter senare lyft ut formen, häll bort cidern och lägg tillbaka fisken. 3 dl torr engelsk/irländskcider

Ugnsstekt kyckling m. engelsk fyllning

Blanda bröd, bacon, lök, ägg och mjölk. Tryck in det i hela kycklingen. Blir det över lägg det bredvid kycklingen, lått det gräddas där

Musslor i skummig persiljesås

Här får musslorna koka med öl och cider istället för vin. 1 kg blåmuslor 1 knippe bladpersila2 vitlöksklyftor1 gul löksmör till stekning1 lagerblad2 dl ljust öl med liten beska1 dl torr cider av engelsk typ1, 5 dl grädde0,5 dl mjölksalt, peppar och lite grön tabasco (ca 2 msk) . Höj värmen på max och tillsätt musslorna, 3 stjälkar bladpersilja, lagerbladet, ölet och cidern