Cidern har tagit de bästa tonerna från både fransk och engelskcider. Cider har döpts till Äppelknyckarcider då den är gjord på äpplen som knyckts, eller ja, donerats, av generösa entusiaster i Uppsala-trakten
Engelsk alejäst. För något år sedan så skrev jag om hur vi pressade äppelmust för att göra cider. Vi kan väl säga att kvalitén på cidern blev lite hejbaberiba om vi skall uttrycka oss milt
Massor av danskt, belgiskt, amerikanskt, tyskt, en del engelskt och ett par svenska också. Den enda bilden jag har från Høkeren, rätt häftiga cider på två liter
Lägg filéerna i en smörad form och täck med cider. Ställ in formen i ugnen på 200 grader och vänta tills det kokar, 10 minuter senare lyft ut formen, häll bort cidern och lägg tillbaka fisken. 3 dl torr engelsk/irländskcider
Här får musslorna koka med öl och cider istället för vin. 1 kg blåmuslor 1 knippe bladpersila2 vitlöksklyftor1 gul löksmör till stekning1 lagerblad2 dl ljust öl med liten beska1 dl torr cider av engelsk typ1, 5 dl grädde0,5 dl mjölksalt, peppar och lite grön tabasco (ca 2 msk) . Höj värmen på max och tillsätt musslorna, 3 stjälkar bladpersilja, lagerbladet, ölet och cidern