Stek endiverna i ganska rikligt med smör på båda sidorna ett tag så de bara tar färg. Strö salt, peppar, örtkryddor och lite socker över snittytan på endiverna
Ugnsbakade endiver med timjan, bladpersilja, apelsinjuice, vitlök och smör – kvartade endiver stekta i smör, vitlök och timjan, därefter kokta och ugnsbakade med bladpersilja i saft av apelsin
Tro't eller ej, men nu är vi tillbaka med ett inlägg. Det har blivit ett lite längre uppehåll här än vi tänkt, men livet har varit fullt av arbete, födelsedagar, skolavslutningar, student, stockholmsresa och diverse festligheter
Jag förkokade 2 endiver i saltat vatten med en gnutta citronsaft i tio minuter. Sedan delade jag dem på längden och tog bort den den hårdaste delen av roten
Endiver, alltså. Jag tänker alltid på Calles syster Emma när jag köper hem ett paket eftersom hon åt endiver på längden och tvären (och hon var inte helt nöjd med detta faktum
Endiver är en såndär grej som jag har lärt mig att tycka om på senare dar (till den kategorin tillhör även avokado, chipotle och jordnötssmör) men ändå är vi dåliga på att äta de beska små rackarna här hemma
Först tomatbräserade endiver följt av kanelstekta äpplen med len sabayonne. Jag hade aldrig ätit endiver förut och jag måste erkänna att det inte riktigt smakade som jag hade förväntat mig