Enbärsgravad recept

Enbärsgravad norsk lax

Enbärsgravad norsk lax

Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den. Stöt enbären fint i mortel. Plocka timjan och hacka rosmarinen fint

Enbärsgravad fisk

Dela denna artikel. Facebook. Twitter. Google Plus. Tipsa. Utskrift. Recept. Publicerad 26 november 2014 kl. 19. 33. Enbär sätter fin smak på gravad fisk, extra gott tycker jag att det är till gravad vit fisk, som till exempel sik eller gös

Restaurang - Hotel Skeppsholmen

Du kan äta enbärsgravad lax, kroppkakor och den traditionella svenska rätten köttbullar med gräddsås, potatispuré pressgurka och rårörda lingon

Våra bästa recept med enbär

Enbärsgravad fisk. Dela denna artikel. Facebook. Twitter. Google Plus. Tipsa. Utskrift. Mat & Dryck. Publicerad 26 november 2014 kl
Lyxmiddag i ord och bild!

Lyxmiddag i ord och bild!

Alspånsrökt rådjurshjärta, enbärsgravad rådjursfilé, rosmaringravad älginnerfilé, Intense Red-rörda lingon, enbärsmajonäs och olika sorters sallad samt kål
Enbärsgravad sill

Enbärsgravad sill

Stöt enbär och vitpeppar i en mortel. Blanda med salt, socker, hackad dill och crème fraiche. Skär sillen i bitar på tvären och blanda med enbärsmarinaden

Enbärsgravad strömming

Glöm inte att räkna med tiden i lagen. 1. Dra av skinnet på strömmingsfiléerna. 2. Blanda vatten, ättiksprit och salt

Ingrids enbärsgravade lax

12 portioner. 1. Känn efter om det finns några småben kvar i laxfiléerna och plocka i så fall bort dem. Skär några skåror tvärs över skinnet men se till att inte skära i själva fiskköttet
Snittar med lax och pepparrotscrème

Snittar med lax och pepparrotscrème

Grava gärna din egen lax till receptet, prova dill- & cognacsgravad eller gin- & enbärsgravad. Var inte rädd för att ha mycket pepparrot i crèmen

Julens aptitretare

Enbärsgravad strömming på knäcke med tunt skivade äpplen, strimlor av rödbeta på en klick crème fraiche

Enbärsgravad älgfilé

Krossa kryddorna i mortel tillsammans med en del av saltet. Blanda i resten av saltet och sockret. Gnid in filén med kryddblandningen och lägg allt i en plastpåse, tillsätt ev

Enbärsgravad lax med örtcrème

Filéa fisken, låt skinnet sitta kvar och tag bort alla ben. Blanda socker, salt och peppar och gnid in filéerna

Enbärsgravad lax

Dela fisken i 2 fileér, plocka bort alla ben. Skär några skåror tvärs över skinnet men se till att inte skära i själva fiskköttet

Enbärsgravad lax

Klappa in laxen med övriga ingredienser. Låt stå kallt i 8-10 timmar. 500 g laxsida. 2 msk salt. 4 msk farinsocker

Gin- och enbärsgravad lax

Skölj och torka av laxen. Blanda salt, socker, vitpeppar och enbär. Gnid in laxfiléerna med olja och gin och sedan med kryddblandningen