Det positiva med att göra kryddblandningen själv är, förutom att man sparar pengar förstås, att man slipper allt socker som ingår i alla de köpta varianterna
Stek din köttfärs som vanligt och krydda på med halva kryddblandningen. Sen ner med kryddblandningen och ca 2 liter vatten, sen fick det koka i ca 2 timmar tills vätskan kokat bort
När jag gör tacofärs brukar jag oftast krydda den själv med spiskummin, paprikapulver, salt och chilipulver men jag har länge tänkt göra en färdig kryddblandning för att göra det enklare när det ska stekas färs
Tacos är inte min favorit… Men när jag steker köttfärs med egen kryddblandning och serverar med ‘vanligt förekommande’ tacotillbehör så blir det ju gott så klart
Jerk är en typisk Jamaicansk kryddblandning som används mycket runt om i Västindien. Det är en torr eller blöt kryddblandning som det är bra drag i men väldigt aromatisk och lite söt och rund i smaken
Vill du göra din egen kryddblandning kan du göra en sats som räcker till flera tillfällen. Härom dagen testade jag att göra egna tacohips på majsmjöl och tacokrydda