Mitt eget. Danskt rågbröd - ett kär favorit. Många gånger har jag tänkt att jag skall slå näven i bordet och baka detta karakteristiska bröd, men det är först nu, långt senare, som det faktiskt blivit av
Sugen på att baka surdegsbröd, men saknar en surdegskultur som står på lut i kylen. Lugn, gör en fördeg och låt den stå i två dygn så har du skapat ett egen ”surdeg”
Det blir en stöddig limpa som väger en bit över kilot och påminner ganska mycket om ett sådant där klassiskt tyskt rågbröd med hela kärnor – rejält med tuggmotstånd alltså
Inte visst jag att det var så enkelt att göra rågbröd. Holy moly. Och att det skulle bli så gott. Att äta grymt hälsosamt bröd har aldrig känts så… exalterande
Mustigt rågbröd och så massor av goda pålägg. Jag brukar välja klassiskt danskt rågbröd till mina smörrebröd, men det är klart att du också kan välja polarbröd, tekaka eller något annat du tycker om – eller välj flera olika sorter
rågbröd,. Bra bröd är A & O. Bra bröd är A och O på frukostbordet och surdegsbröd är både enklare än vad du tror och nyttigt eftersom det jäser över en längre tid
Ris, matvete eller bara rågbröd till grytan. 5 dl köttbuljong, vatten + tärning/fond (eller vegetarisk). 5 dl köttbuljong, vatten + tärning/fond (eller vegetarisk)