Det är helt enkelt roligt att laga saker själv, färskost är inget undantag. Nu har du en krämig egenlagad mjukost som håller en vecka i kylskåpet, och som du kan krydda precis hur du vill
Perfekt till lunch eller enklare middag, och som ett inslag på en frukostbuffé eller till brunch. Mycket av smaken kommer från mjuk ost (ja, särskrivet ska det vara - inte mjukost) som läggs i botten tillsammans med fräst babyspenat innan omelettsmeten hälls över
Den senaste pajen i ordningen vi avnjutit är den ni ser här med grönsaker och ost i dubbel dos. Jojomensan, dubbel dos ost är det i den - ni läste helt rätt
Lägg alla ingredienser i bakbunken utom osten,. Skär osten i små 1 centimeters kuber och tillsätt när maskinen piper för andra knådningen. 75 g ost (valfri sort)
Wille vill ha äpple i, Gustav vill ha riven ost och Marcus en öl. Jag tröttnar aldrig på fredagstacos. Tillbehören går självklart att variera härifrån till himlen, men de viktigaste tycker jag är rå lök, kladdig guacamole, köttfärs eller pull of pork, färsk chili eller syltad jalapenjo, majschips (som jag brukar krossa och lägga i tortillabrödet) och självklart tacosåsen
Det här är första gången jag provar att göra egen ost. Jag tänkte försöka göra en ost som ska bli halvhård och den kommer att ta ungefär en månad att bli färdig