2 msk paprika. 2 msk paprika. Idag har jag gjort något som jag länge har tänkt göra. egentacokrydda. Jag brukar visserligen köpa de ekologiska tacomix-påsarna så det blir inte en massa läskiga tillsatser, men de känns onödigt dyra och dessutom är de lite för starka enligt min smak
Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda även ner paprika, majs och ost. Det behöver inte vara färs som blandas med tacokrydda när det finns så mycket annat i affärernas diskar att välja mellan, varför inte prova med fläskkotlett
En del har ris i botten på paprikan, andra kryddar köttfärsen med tacokrydda. Skär av ett lock på varje paprika, gröp ur dem, och skär eventuellt av en bit nertill på paprikorna så att de kan stå stadigt i en smord ugnsform
I kylen fanns en halv burk lättcreme fraiche paprika chili som jag klickade ut. Servera med valfria salladstillbehör som isbergssallad, tomat, gurka, paprika och rödlök samt salsa, guacamole och gräddfil
Den var faktiskt helt i klass med två av våra andra enchiladasfavoriter, enchiladas med squash och keso samt enchiladas med tacokryddad keso, jalapeno och paprika (se recept här och här)
Tro nu för all del inte att det är någon avancerad uppgift att blanda sin egentacokrydda, för det är lätt som en plätt, men känn för den delen ingen press på att du måste svänga ihop din egen kryddblandning - det funkar lika bra med en köpt påse tacomix
Vi har lagat bådadera på sistonde och eftersom den rätten blir ganska stark så har jag gjort en egen variant till barnen, bara en liten skillnad i smaksättning
Hacka paprika i småbitar och låt majsen rinna av. 1 röd paprika. Lägg i paprika och majs och låt allt stå och puttra ungefär 5-10 minuter. 1 röd paprika