Jag gillar tacos med massor av fräscha grönsaker, salsaoch vegetarisk färs till. Och det är ju förstås den där speciella kryddblandningen som sätter smaken
Förra fredagen så gjorde jag enchiladas och provade att göra egentacokrydda. Sen toppar jag med salsa, cheddardipp och riven ost och serverar med guacamole och sallad
Stek nötfärsen och blanda ner salsan. Finhacka lök och vitlök och skär paprikorna i tärningar. Lägg tacofärsen i en ugnsform och fördela grönsaksröran ovanpå
Servera köttfärsen varm och låt var och en göra sin egen tacos toppad med valfria tillbehör. Riv osten och gör eventuellt egna tillbehör som guacamole ochsalsa
Arbeta ihop pajdegen för hand eller med matberedare. Blanda ner tacokrydda, vatten ochtacosalsa. Mängd sambal oelek är helt och hållet efter eget tycke och smak
Bryn nötfärsen och tillsätt tacokrydda. Taco är en favorit hos både oss vuxna men framförallt hos barnen och detta är en god variant som man äter med chips, sallad, salsaoch gräddfil
Naturligt glutenfri (kolla tacokryddan eller gör egen), laktosfri om du använder laktosfri crème fraiche och cream cheese (kan också bytas mot smetana som är laktosfritt)
Men jag tyckte att pajen var väldigt lätt och rolig att laga trots min egen kryddvariant. Vill man vara lat kan man köpa färdig tacokryddaoch ha i salsan istället för ovanstående