Vad gäller tacokryddorna så kan du göra på två vis, för enklast möjliga tillagning använder du dej av färdigblandad tacokryddmix på påse och på näst enklaste vis så gör du din egen tacokryddblandning om du så önskar (det tar inte så många minuter mer)
Jag passade också på att testa om det går att göra egentacokrydda och jag får väl skryta med att den blev mycket uppskattad - väldigt lik den man köper men utan socker och natriumglutamat
Visst skulle det vara enklare att köpa halvfabrikat eller färdiglagad mat från ett restaurangkök, men det blir mycket dyrare i längden och jag tycker dessutom att min egen mat oftast är godare
Stek kyckling och paprika i stekpanna, krydda med tacokrydda (och lite vatten), salt och peppar. Blanda fraichen med tacosås, rör ner kycklingen i röran
I kylen fanns en halv burk lättcreme fraiche paprika chili som jag klickade ut. Vi hade inga köttfärsrester (eftersom det var ett tag sedan vi åt tacos) så jag tog fram ett paket (500 gram) kycklingfärs och stekte detta med en påse färdig tacokrydda
Den var faktiskt helt i klass med två av våra andra enchiladasfavoriter, enchiladas med squash och keso samt enchiladas med tacokryddad keso, jalapeno och paprika (se recept här och här)
Blanda ihop creme fraiche och färskost, salta och peppra något. 1 påse tacokrydda eller egentacokrydda. 3 dl crème fraiche. 1 påse tacokrydda eller egentacokrydda. Chunky salsa stor burk 400 g 3 dl crème fraiche
Tro nu för all del inte att det är någon avancerad uppgift att blanda sin egentacokrydda, för det är lätt som en plätt, men känn för den delen ingen press på att du måste svänga ihop din egen kryddblandning - det funkar lika bra med en köpt påse tacomix
Vi har lagat bådadera på sistonde och eftersom den rätten blir ganska stark så har jag gjort en egen variant till barnen, bara en liten skillnad i smaksättning