Vispa samman grädden och den kondenserade mjölken till en fluffig grädde. 2,5 dl karamelliserad mjölk (kolakräm). Häll ut den karamelliserade mjölken (kolakrämen) över kakdegen, men spara ca 2 cm marginal till kanten. 0,5 burk kondenserad, sötad, mjölk. 2,5 dl karamelliserad mjölk (kolakräm). 0,5 burk kondenserad, sötad, mjölk
Tillsätt mjölken, lite i taget tills och kör maskinen tills glassen är lagom tjock och slät. 6–8 kiwi1 bananca 1 dl mjölk (eller mild yoghurt naturell). ca 1 dl mjölk (eller mild yoghurt naturell)
En enkel men jättegod efterätt som serveras med en klick kall grädde. 1 stor eller 6 små pajer 1 stor burk konserverade påronKnäckglasyr2 dl mandel100 g smör1½ dl strösocker2 msk vetemjöl2 msk grädde eller mjölk Ugnsvärme - 175 graderSkär päronen i skivor och lägg dem i en smord pajform. 2 msk grädde eller mjölk Ugnsvärme -
Lika stor tradition som själva lutfisken är efterrätten - mormor servera alltid Ris a la Malta till efterätt, och den ska enligt henne serveras tillsammans med inlagda persikor, för det är hon uppväxt med
Maria hade med sig förrätt i form av jättegoda och fina smörgåsbakelser och jag stod för huvudrätt och efterätt som blev serranolindad kalkonfilé med apelsinsås som jag serverade med duchesspotatis, följt av en härligt enkel och klassiskt tiramisu till dessert