Kalljästa frallor med durum och mannagryn. Mannagryn till topping. 4 dl durumvetemjöl. Sätt ugnen på 225 grader, toppa med lite mannagryn och grädda i ca 15 minuter. 4 dl durumvetemjöl
Det närmaste jag kommer en förklaring är att semolina verkar vara gjort av durumvete medan mannagryn tillverkas av vanligt vete, annars verkar det vara samma sak (om man bortser från det faktum att manna faktiskt är en grässort och att mannagryn ursprungligen gjordes av just manna
Häll ut durumvetemjölet på bakbordet, knäck i äggen, ett i taget och knåda ordentligt. Mjöla med mannagryn när du manglar degen, tills den är lagom tunn
Mannagryn är tillverkad av durumvete och har ett lågt glykemiskt index, vilket innebär att den smältas långsamt och därmed håller blodsockernivån i schack
BildkällaCouscous- Couscous är små förkokta gryn, som tillverkas av durumvetets kärna. Polenta är som små gryn, framställda av majskornets kärna, påminner om mannagryn
BildkällaCouscous- Couscous är små förkokta gryn, som tillverkas av durumvetets kärna. Polenta är som små gryn, framställda av majskornets kärna, påminner om mannagryn