Sen är det ju så gott med choklad och kola och en liten dumlegömma inuti. Mumsiga noblessekakor är riktigt enkla att göra och perfekt att fylla frysen med
Tag ut plåten ur ugnen och lägg en noblesse över varje kaka, medans dem är varma. Förra veckan vart det saffransbullar med mandelmassafyllning, smak av apelsin och russin, Igår kokade jag knäck och idag så har jag snört ihop rocky roads, chokladbollar med choklad och ett av julens måste i min frys, nämligen dumlekakor
Platta till lite på degbollarna , och placera ut en dumle i varje boll. Dumlekakor200 g smör1 dl strösocker3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1-2 tsk vaniljsockerGarnering. 15 dumlekolor15 st noblesse15 st muffinsformar gärna av aluminiumGör så här. 15 dumlekolor. 15 st noblesse
Lägg dom i folieformarna och tryck ner en dumlekola i varje boll. 20 st dumlekolor. 20 st noblesse. Blanda smör, socker, mjöl och bakpulver till en deg
Receptet kommer från Jennys matblogg Dumlegrottor. 20 Dumle Snacks. Lägg ner ”bollarna” i formarna och tryck ner en Dumlekola i varje boll, ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 10- 15 minuter
I varje boll stoppar du en Dumle. Skjuss in i ugnen på 200 grader ca 10-15 min, när du tar ut kakorna läger du på en liten skiva Noblesse choklad och låter den smälta på
Ta ut, lägg på en noblesse på varje. Tryck i en dumlekola i varje. ca 12 st dumle kolor. 1 ask noblesse. Blanda ihop margarin, vetemjölet och strösockret till en deg