Duchessepotatis vin recept

Flankstek, duchessepotatis och grönpepparsås…

Flankstek, duchessepotatis och grönpepparsås…

För att inte hamna i det klassiska grillfacket tänkte jag att istället för den ständigt återkommande salladen till grillningen, så får det bli en hederlig duchessepotatis samt en mustig grönpepparsås med stänk av konjak och som en liten överraskning i smakövningen tillsätter jag även en marmelad på rödvin och rödlök som ger smaklökarna en resa de sent skall glömma
Slowcooked oxfilé med Duchessepotatis

Slowcooked oxfilé med Duchessepotatis

Häll på några deciliter rödvin. Häll på mer rödvin om det behövs. Beroende på vad man använder för vin kan det behövas lite socker eller kanske en klick gelé för att balansera upp sötman
Laxfilé med duchessepotatis, gräslökssås och sparris

Laxfilé med duchessepotatis, gräslökssås och sparris

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Laxfilé 600 gram laxfilé(er) 4 krm salt 2 krm svartpeppar 0,5 msk olivolja 1 msk Mat & Bak smör Duchessepotatis 1 kg mjölig potatis 2 st ägg 50 gram Mat & Bak smör 0,75 tsk salt 2 krm vitpeppar Gräslökssås 3 st Schalottenlök(ar) 25 gram Mat & Bak smör 3 dl vitt vin 2 msk fiskfond 3 dl vatten 1 msk färsk timjan 8 st vitpeppar, hel 2 st lagerblad 3 dl vispgrädde 25 gram Mat & Bak smör 1 kruka(or) färsk gräslök 2 krm salt 1 krm svartpeppar Sparris 250 gram sparris, färsk 0,5 tsk salt Köp receptet
Hjortytterfilé med duchessepotatis

Hjortytterfilé med duchessepotatis

Duchessepotatis1 kg mjölig potatis 50 g smör 2 äggulor 2 tsk salt 1 tsk vitpeppar. Sås1 schalottenlök, finhackad 0,5 kruka färsk timjan, hackad 25 g smör 2 dl rött vin 2 dl vatten 2 msk viltfond stekskyn från köttet (ta ur enbären) 2 dl grädde
Pocherad sjötunga med duchessepotatis

Pocherad sjötunga med duchessepotatis

Duchessepotatis600-800 g mjölig potatis 100 g smör 2 äggulor salt peppar. Pocherad sjötunga8 sjötungafiléer (ca 800 g) 2 schalottenlökar, finhackad 2 klyftor vitlök, finhackad 2 dl vitt vin 4 dl fiskbuljong. Vitvinssås fiskspad 4 dl vispgrädde toppredning svartpeppar salt 0,5 dl parmesanost, riven
Piggvar med sandefjordsås

Piggvar med sandefjordsås

Ta ut duchessepotatisen ur ugnen. Salta piggvarsfiléerna och rulla ihop dem, lägg dem i en fast ugnsform och häll på vinet så det täcker botten
Fiskgratäng

Fiskgratäng

Koka räk- och kräftskal tillsammans med vin, lök, tomatpuré, morötter, dill och vatten. Duchessepotatis (potatismos)1
Fiskgratäng

Fiskgratäng

Koka räk- och kräftskal tillsammans med vin, lök, tomatpuré, morötter, dill och vatten. Duchessepotatis (potatismos)1
Lax Walewska

Lax Walewska

Duchessepotatis. Koka ihop vinet och hummerfond till hälften. Duchessepotatis. 1,5 dl torrt vitt vin. 1,5 dl torrt vitt vin
Chablissås!

Chablissås!

Till det gjorde jag duchessepotatis (potatismos, äggula, smör, salt, peppar, spritsa, gratinera, klart) och den här SUPERgoda Chablissåsen
Nyårsfirandet

Nyårsfirandet

Duchessepotatis
. Kvällens fördrink bestod av NVY, ett halvtorrt, mousserande vin med smak av passionsfrukt
Sjötunga med Duchessepotatis

Sjötunga med Duchessepotatis

Koka dem med vinet i en separat kastrull med lite hummerkött till fyllningen. Duchessepotatis. Duchessepotatis
Gratinerad lax med duchessepotatis

Gratinerad lax med duchessepotatis

Middagen i går blev lax med reducerad vitvinsås och duchessepotatis,,eller som det oxå heter,gratinerad potatismos
Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

Duchessepotatis. Koka svampen med vinet i en separat kastrull med hummerköttet till fyllningen. Duchessepotatis