För att inte hamna i det klassiska grillfacket tänkte jag att istället för den ständigt återkommande salladen till grillningen, så får det bli en hederlig duchessepotatis samt en mustig grönpepparsås med stänk av konjak och som en liten överraskning i smakövningen tillsätter jag även en marmelad på rödvin och rödlök som ger smaklökarna en resa de sent skall glömma
Lägg det sedan i en ugnsform på en bädd av morötter, lök, rotselleri, vitlök, tomat och bacon. Smaksätt moset med rejält med riven parmesan, persilja, pressad vitlök och rivet citronskal
Bryn lök, svamp och sugar snaps i en panna med smör och olivolja. 11 msk schalottenlök, finhackad. 11 gul lök. 1Bearnaisesås300 g smör 1 msk schalottenlök, finhackad 2,5 msk rödvinsvinäger, gärna dragonvinäger 2 msk vatten 2 äggulor 1 krm salt 0,5 krm cayennepeppar 2 msk dragon, finhackad 4 msk persilja, finhackad. 1Tillbehör1 gul lök 100 g svamp 200 g sugar snaps smör och olivolja 250 g cocktailtomater 4 skivor bacon ca 100 g haricots verts, koktaDuschessepotatis. Koka upp lök, vinäger och vatten tills cirka 3 msk återstår (det räcker i stort sett med ett uppkok)
Deras brynta scharlottenlöksfond är fanemig magisk. Duchessepotatis. ) grönsaksfond på marknaden som inte bara är avkok på selleri och purjolök utan faktiskt har rejält med kropp och smak och som funkar perfekt i vegansk matlagning för att ge den där runda och djupa smaken som annars ofta saknas
Vegansk Biff Wellington med rödvinssås och duchessepotatis. Blanda ströbröd och havregrädde i en skål och låt dra i några minuter så det tjocknarFinhacka vitlöken