Hårdkoka äggen. Låt svalna. Skala och mosa dem. Blanda med crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Bryt av nedersta biten på sparrisen och släng
Gör några goda dubbelsmörgåsar med mycket klippt grönt emellan att äta till. DAGENS RECEPT 14-11-17KORVGRYTA MED BRYSSELKÅLJust nu är brysselkålen särskilt mjäll och fin, så använd den till olika rätter - t ex soppor, grytor och gratänger
Lägg en till tortilla över som ett lock, så det blir en slags dubbeltårta eller dubbelsmörgås. Börja med att hacka vårlök, koriander och chili och lägg i olika skålar
Skala och skiva löken tunt. Stek löken mjuk på svag värme i smör eller olja. Skala och hacka äggen. Låt ansjovisfiléerna rinna av (men spara lite av spadet) och hacka dem
Bra utflyktsmat, håller sig saftiga och är lätta att packa. Passar också att servera på mottagningar, skurna i snittar, eller med extra garnering som festliga bjudsmörgåsar