Drottningholmslimpa recept

Drottningholmslimpa

Drottningholmslimpa

Bakade två grova surdegslimpor igår, de blev två saftiga, lite tunga bröd åt det mer syrliga hållet. Ja dessa håller sig säkert saftiga en vecka i brödburken
Surdegslimpa a lá Drottningholm

Surdegslimpa a lá Drottningholm

Receptet är min egen version av Martins bröd "Drottningholmslimpa" som finns i hans bok "Surdegsbröd"
Surdeg från Drottningholm

Surdeg från Drottningholm

En omskrivning av Martins recept på Drottningholmslimpa. Ingredienser. Dag 1, kväll. 1 dl rågsurdegsgrund3 dl ljummet vatten180 g rågmjöl (cirka 3 dl)4 dl Saltå 4-kornsblandning6 dl vattenAtt göra
Drottningholmslimpa

Drottningholmslimpa

 Drottningholmslimpa 2 stora brödDag 1, kväll. Surdegsbakandet fortsätter. Jag har hunnit fått klara favoriter som bakas oftare än andra
Drottningholmslimpa

Drottningholmslimpa

Drottningholmslimpa2 stora formbrödDag 1 kvällSurdeg. Jag lovade ju att ge er resultatet av surdegsbaket och det ska ni få
Bröd nr 10 - Drottningholmslimpa

Bröd nr 10 - Drottningholmslimpa

Gott, lättbakat och med fin skorpa. Det finns dock bröd i boken som är betydligt mer spännande. Betyg. Peter 5Linnéa 6Bakat 10 av 23 bak i boken
Surdeg

Surdeg

Då tänker jag prova Drottningholmslimpa som också finns i Martins brödbok. Idag valde jag att stanna hemma från jobbet eftersom näsan rinner som ett såll och nysningarna avlöser varandra
Lucka 10

Lucka 10

Receptet baserar sig på Martin Johanssons Drottningholmslimpa. Vad vore julen utan jullimpa. Jullimpan är med både på julaftons middag och på juldagens lunch hemma hos oss