Häll i romen och krossa, "muddla", sönder myntan, använder du stjälkar så kan du pilla upp dom. Hacka myntabladen i mindre bitar och lägg i ett glas tillsammans med stjälkarna
Tillsätt rom och smaka av, tillsätt mer socker eller jordgubbar om det behövs. När du är nöjd tillsätter du lite mynta och muddlar bara väldigt lätt nån gång – annars kan den bli besk
Vi använde oss av Schweppes mojito mixer och det var supersmidigt och väldigt gott, det var skönt att slippa hålla på med sockerlag och moddla mynta utan bara hälla upp i glaset och blanda med rom/mosade hallon
Om ni absolut vill ha en variant med alkohol så kan ni ha i lite ljus rom typ. en kvist mynta. Nu är det dags för receptet på den supergoda somriga drinken jag nämnde i gårdagens inlägg
eller ljus rom. Något som räddar en efter en tröttsam dag är en drink. Nej, jag uppmanar er inte att bli måndagsalkoholister, denna drink smakar lika bra utan alkohol
Mojito är en romdrink med ursprung på Kuba. Drinkar med sockerlag, lime och mynta är dock vanliga i hela Syd- och Centralamerika, såväl som i Karibien, så många varianter finns, även om spritsorten varierar
Romdrink med jordgubbssmak. Förmodligen kommer du att få marinad över, det fick vi och vi öste ändå på rejält på våra gubbar i tallrikarna, och av den kan du blanda en väldigt god drink
Vill du dekorerar du drinken med mynta och jordgubbar. mynta. Där åt vi nyligen Sia glass med drinkkänsla (och som förde tankarna till de fantastiska drinkarna på Vampire Lounge i Stockholm)
Servera drinkarna på en fin liten bricka med sugrör i glasen. brun rom. Hacka myntabladen grovt. mynta. Fördela myntan i 4 glas och tillsätt fläderblomsextrakt, rabarber och rom
Att lura i folk åttioprocentig rom eller seglarstark gin är inte särskilt kul. Muddla mycket försiktigt myntan med sockerlagen i en julepkopp av metall