De två sorterna kött var dovhjortsstek och rostbiff som båda putsades och fick bli rumsvarma innan de saltades och pepprades och bryntes runt om i smör och olja på ett hett stekjärn
Den hade vi idag till dovhjortssteken och blev perfekt i konsistensen. Nu har mannen tjatat färdigt om att få gelé till steken, för nu fick jag äntligen koka av sommarens bär
Dovhjortsstek marinerad i rödvin. Populära inlägg. Västerbottenpaj med kantareller. 1 påse torkad kantareller (om det inte finns färska) 1 gullök, hackad 1 rulle smördeg 4 ägg 1,5 dl créme fraiche, man kan anvä
0,5 kg Dovhjortsstek 1,5 dl rödvin1 dl matolja3 krossade vitlöksklyftor4 schalottenlökar1 knippe färsk timjan1 msk torkad timjanSalt och svart pepparSås ca 3 dl av marinaden3 dl gräddeEn skvätt rödvin1 msk soja Salt peppar, torkad timjanMaizena redning ca 3 msk Börja med att putsa köttet
800 g dovhjortsstek. Salta och peppra steken runt om. Låt nätet vara kvar. Bryn steken i smör. Lägg den sedan på ett ugnsgaller mitt i 175° varm ugn och ställ en långpanna under, gärna klädd med aluminiumfolie