Dovhjort. Svart vitlökssås. Tina dovhjorten i rumstemperatur eller i kyl. Mosa i den svarta vitlöken (3 klyftor) och tillsätt rödvinsvinäger, rör runt. 20 g Svart Vitlök
Marinera rumpstek av Dov i olja, soja, viltkrydda, honung, vitlök, salt och svartpeppar. (Ett glas av ett jättegott rosévin, som det också var premiär för, blev det innan maten)
Lägg ner köttet i vakuumpåsen tillsammans med enbären, vitlöksklyftorna och kryddsmöret. 600-800 g ryggbiff från dovhjort. 3-4 klyftor vitlök. 2-3 msk kryddsmör (med smak av vitlök eller örter). 2 klyftor vitlök. Ryggbiff600-800 g ryggbiff från dovhjort salt peppar färsk timjan 3-4 enbär 3-4 klyftor vitlök 2-3 msk kryddsmör (med smak av vitlök eller örter) olja smör. Rödvinssås0,5 förp bacon 2-3 bananschalottenlök 2 klyftor vitlök 70 cl rött vin 3 lagerblad redning salt peppar smör
Blanda kött, kryddor, honung, vitlök och vätskor och blanda ihop rejält. 1 kg dovhjort, vilken del som helst, men ta inget "fint" kött. 1 vitlöksklyfta/pressad. 1 kg dovhjort, vilken del som helst, men ta inget "fint" kött. 1 vitlöksklyfta/pressad
Dra kastrullen från värmen när vitlöken är nötbrun. Vitlök. Lägg några timjanskvistar, lagerblad och vitlöksklyftor under bogen och baka av i 150 grader ugn i någon timme eller tills köttet är trådigt. Rosta 3 vitlöksklyftor med en skvätt neutral matolja i en liten kastrull
Dra kastrullen från värmen när vitlöken är nötbrun. Grädde1 äggVitt vinVitlökTimjanSalt och vitpepparOlika rotsaker som rotselleri, morot och palsternackaAmandinepotatisOlivoljaCreme fraiche. Lägg några timjanskvistar, lagerblad och vitlöksklyftor under bogen och baka av i 150 grader ugn i någon timme eller tills köttet är trådigt. Rosta 3 vitlöksklyftor med en skvätt neutral matolja i en liten kastrull
Detta recept går naturligtvis att göra på vilket vilken större filé som helst, såsom t ex ytterfilé från vildsvin, kron- dovhjort eller filé från vanlig nöt
Smörj en ugnssäker form och lägg sedan ner de rivna morötterna blandade med vitlöken. 500 g viltkött, vi tog bog av dovhjort. 2 vitlöksklyftor, rivna. 500 g viltkött, vi tog bog av dovhjort. 2 vitlöksklyftor, rivna
Dovhjort eller kronhjort. Tillsätt vitlök och stek i fem minuter till utan att ta färg. 13 klyftor vitlök. 11 msk ljus maizenaredning (valfritt)Skala och finhacka lök och vitlök
Krossa vitlöken i mortel och slå på vinet. Sila bort vitlöken. Salsiccia på dovhjort med fänkål & rosmarin, 10 port. 1st vitlöksklyfta. Salsiccia på dovhjort med fänkål & rosmarin, 10 port