Timjan. Grillad dovhjort. Timjan. Tog en bit ytterfilé (150g/pers) som jag tog rikligt med salt/peppar och torkad timjan. Stek i stekpanna med smör och timjan på medelvärme ett tag, så de börjar bli mjuka (5-10 min)
Vännerna på Östgötagatan kom över vilket förärade min fina lilla dovhjortstek (tack J & M, återigen. Ett par timmar i ugnen på 75 grader till en innertemperatur på 60, och så ner i en halv sats (steken vägde drygt 500 g) av den här lagen, där lagerbladet bytts ut mot någon matsked torkad timjan och en halverad vitlöksklyfta
Linda in köttet i färsk timjan. färsk timjan. 600-800 g ryggbiff från dovhjort. Ryggbiff600-800 g ryggbiff från dovhjort salt peppar färsk timjan 3-4 enbär 3-4 klyftor vitlök 2-3 msk kryddsmör (med smak av vitlök eller örter) olja smör
1 kg dovhjort, vilken del som helst, men ta inget "fint" kött. 1 msk torkad timjan. 1 kg dovhjort, vilken del som helst, men ta inget "fint" kött. 1 msk torkad timjan