Dovhjort timjan recept

Ugnsstekt dovhjort med kål- och rotfruktspytt, svart vitlökssås och smörstekta kantareller

Ugnsstekt dovhjort med kål- och rotfruktspytt, svart vitlökssås och smörstekta kantareller

Ingredienser Dovhjort 700 gram dovhjort , fransyska 25 gram smör 0,5 dl timjan , färsk 3 krm salt , grovmalet 3 krm svartpeppar , grovmalen Kål- och rotfruktsspytt 2 msk olivolja 200 gram kålrabbi 2 krm salt 200 gram morötter 1 salt 200 gram palsternacka(or) 25 gram smör 2 l vatten 1 st rödlök(ar) 1 svartpeppar Kantareller 1 krm salt 2 krm vitpeppar 25 gram smör 250 gram kantareller Svart vitlökssås 0,5 dl timjan , färsk 3 krm svartpeppar 2 krm salt 25 gram smör 1 msk svartvinbärsgelé 2 dl gräddmjölk 3 dl vispgrädde 1 krm socker 2 msk rödvinsvinäger 3 klyfta(or) vitlök , svart 1 msk maizena , brun 1 steksky , från köttet Övrigt 1 aluminiumfolie Köp receptet
Dovhjort med jordärtskockskräm - Recept | Arla

Dovhjort med jordärtskockskräm - Recept | Arla

Bryn köttet runt om i smör, lägg ner timjan mot slutet. 800 g dovhjortsfilé eller rådjursfilé. 10 kvistar färsk timjan. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 800 g dovhjortsfilé eller rådjursfilé 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 10 kvistar färsk timjan Ostströssel 4 stora champinjoner 1 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 75 g Kvibille® cheddar riven Citronsyltad lök 4 röda steklökar ½ dl strösocker ¾ dl pressad citronsaft Jordärtskockskräm 700 g jordärtskockor 3 dl Arla® vispgrädde 75 g Kvibille® cheddar riven Löksky 2 rödlökar 2 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 1 msk strösocker 2 msk pressad citronsaft 5 dl viltbuljong 1 tsk majsstärkelse
Ugnsstekt dovhjort med kål- och rotfruktspytt, svart vitlökssås och smörstekta kantareller

Ugnsstekt dovhjort med kål- och rotfruktspytt, svart vitlökssås och smörstekta kantareller

Ingredienser Dovhjort 700 gram dovhjort , fransyska 25 gram smör 0,5 dl timjan , färsk 3 krm salt , grovmalet 3 krm svartpeppar , grovmalen Kål- och rotfruktsspytt 2 msk olivolja 200 gram kålrabbi 2 krm salt 200 gram morötter 1 salt 200 gram palsternacka(or) 25 gram smör 2 l vatten 1 st rödlök(ar) 1 svartpeppar Kantareller 1 krm salt 2 krm vitpeppar 25 gram smör 250 gram kantareller Svart vitlökssås 0,5 dl timjan , färsk 3 krm svartpeppar 2 krm salt 25 gram smör 1 msk svartvinbärsgelé 2 dl gräddmjölk 3 dl vispgrädde 1 krm socker 2 msk rödvinsvinäger 3 klyfta(or) vitlök , svart 1 msk maizena , brun 1 steksky , från köttet Övrigt 1 aluminiumfolie Köp receptet
Ryggbiff av dovhjort med råstekt potatis och rödvinssås

Ryggbiff av dovhjort med råstekt potatis och rödvinssås

Linda in köttet i färsk timjan. färsk timjan. 600-800 g ryggbiff från dovhjort. Ryggbiff600-800 g ryggbiff från dovhjort salt peppar färsk timjan 3-4 enbär 3-4 klyftor vitlök 2-3 msk kryddsmör (med smak av vitlök eller örter) olja smör
Chorizo med dovhjort

Chorizo med dovhjort

1 kg dovhjort, vilken del som helst, men ta inget "fint" kött. 1 msk torkad timjan. 1 kg dovhjort, vilken del som helst, men ta inget "fint" kött. 1 msk torkad timjan

Variation av dovhjort

Timjan. Lägg några timjanskvistar, lagerblad och vitlöksklyftor under bogen och baka av i 150 grader ugn i någon timme eller tills köttet är trådigt
Hjortgryta med rödvin

Hjortgryta med rödvin

Dovhjort eller kronhjort. Tillsätt rödvin, socker, salt, peppar och timjan samt fyll på med vatten så det täcker köttet
Hjortpatè med svart trumpetsvamp

Hjortpatè med svart trumpetsvamp

Någon form av viltpaté dyker alltid upp på vårt julbord, i år fick det bli dovhjort från Askunga dovvilt

Äleby Gård 31 oktober 2017

Garnera med syltad svamp och timjan ev. Salsiccia på dovhjort med fänkål & rosmarin, 10 port. Salsiccia på dovhjort med fänkål & rosmarin, 10 port