Dovhjort lök recept

Variation av dovhjort

Dra kastrullen från värmen när vitlöken är nötbrun. Tillsätt ½ gul strimlad lök och fräs vidare utan att ta färg

Variation av dovhjort

Dra kastrullen från värmen när vitlöken är nötbrun. Tillsätt ½ gul strimlad lök och fräs vidare utan att ta färg
Dovhjortsfilé med valnötssås

Dovhjortsfilé med valnötssås

Dovhjortsfilé. Dovhjortsfilé. Låt smöret bli gyllenbrunt i en panna och stek lök och ostronskivling i ca 3 minuter. 500 g hjortfilé (dovhjort). 2 finhackade scharlottenlökar ca 50 g
Vild Wellington på älgfilé

Vild Wellington på älgfilé

Detta recept går naturligtvis att göra på vilket vilken större filé som helst, såsom t ex ytterfilé från vildsvin, kron- dovhjort eller filé från vanlig nöt
Tårta med rökt viltkött

Tårta med rökt viltkött

Jag använde rökt älghjärta till fyllningen och fint skivat rökt ytterlår från dovhjort till dekorationen
Hjortgryta med rödvin

Hjortgryta med rödvin

Dovhjort eller kronhjort. Tillsätt vitlök och stek i fem minuter till utan att ta färg. Lägg över efterhand med löken i stekgrytan

En god gryta och en god fransyska

En liten fransyska av dovhjort fick följa med till fjällen, och denna tillagades igår, så här. Förbered en ugnsfast form genom att smöra den, lägga ner en morot skuren i stavar, en gul lök klyfta, två halverade vitlöksklyftor och lite oregano
Hjortpatè med svart trumpetsvamp

Hjortpatè med svart trumpetsvamp

Någon form av viltpaté dyker alltid upp på vårt julbord, i år fick det bli dovhjort från Askunga dovvilt
En oäkta Wallenbergare.

En oäkta Wallenbergare.

Idag bjuder jag på en variant gjord på dovhjorts kalv. Lök. 600 gram finmald färs av dovhjort. En äkta Wallenbergare görs på finmald kalvfärs & äts oftast ihop med potatispuré, gröna ärtor, lingon & skirat smör

Äleby Gård 31 oktober 2017

Fräs löken, deglacera med portvin, tilsätt lingon, viltsky, balsamicovinäger, vitpeppar, enbär och kanel
Hjortstek - i gryta

Hjortstek - i gryta

I Skåne finns en hel del dovhjort och rådjur, det är ett nyttigt och fettsnålt kött som är kul att lyxa till det med i bland