Dolma recept

Dolma (vinbladsdolmar - Yaprak dolmas)

Dolma (vinbladsdolmar - Yaprak dolmas)

När vi var i Grekland första gången för många år sedan åt jag vinbladsdolmar. Dolma, dolmades, vinbladsdolmar, Yaprak dolmas, Warak inab
Dolma

Dolma

Lägg risblandningen i dolmabladen och vik ihop till paket. 1 burk dolmablad. 1. Skölj riset och lägg det i en skål
Dolmar av mangoldblad

Dolmar av mangoldblad

Jag plockade de största blad jag kunde finna på lotten och tog hem dem för att göra dolmar. Jag hade snöre runt mina dolmar men jag tror inte att det behövs, de verkade ligga på plats ändå
Vegansk dolma

Vegansk dolma

DOLMA. De gånger jag lagar dolma spar jag inte på krutet, jag lagar en riktigt stor gryta och fyller den med massa goda grönsaker
Vegetarisk dolma med kikärtor och valnötter

Vegetarisk dolma med kikärtor och valnötter

I. d. a. g. p. r. o. v. e. j. l. i. t. n. f. y. å. m. -. s. k. ,. ä. ö. c. h. P. H. b. u. D. R. 4. 3. 5. 1. 2. 0. S. é. (. ). Ö. T. F. B. N. V. L. ”. –. 6. M. r d. d l. c m

Irakisk Dolma

Dolma inspirerat av det irakiska köket. Hur du smaksätter din dolma och vilka kryddor du har i är helt upp till dig
Vegetariska dolma med paprika, mynta och persilja

Vegetariska dolma med paprika, mynta och persilja

Dolma är en trevlig rätt, man kan äta den kall eller varm, som tillbehör eller som en hel måltid. Smaken skiljer också bland dolma, sura, välkryddade eller milda smaker av t ex örter

Dolma – fyllda paprikor

Dolma är ett samlingsnamn för fyllda grönsaker. Det här receptet är på turkisk dolma – fyllda små gröna turkiska paprikor
Dolma med yoghurtsås

Dolma med yoghurtsås

Jag har verkligen längtat efter dolma. Det blev jättegott med de olika örterna i dolman. 5- Placera dolma paprikorna i en kastrull
Zucchini Dolma / Kabak Dolmasi

Zucchini Dolma / Kabak Dolmasi

Placera zucchini dolma i en rymlig kastrull med lock, ej på varandra. Skär små tomat bitar och lägg på som lock över dolman
Dolma..

Dolma..

14-15 paprika dolma (turkiska). Du behöver. 2 st gul lök. 150 gram köttfärs. 2 st tomat. 3 dl ris (tosya). 1 msk tomat puré
Dolma

Dolma

Dolmar är en av mina favorit maträtter, jag brukar laga dolmar en gång i månaden. Vart dolmar har sitt ursprung vet jag inte riktigt men alla i Mellanöstern gör dolmar på olika sätt
Dolma på zucchini

Dolma på zucchini

Till kvällsmat blev det dolma på zuchini. Vi var och besökte världens sötaste Irem Ada, min brorsdotter
Dolma på zucchiniblomma

Dolma på zucchiniblomma

Det här är nog den godaste dolman jag vet. Men vet ni att den minsta dolman är av ockra. Man känner nästan inte av blommorna utan de smälter i munnen

Aubergine dolma med köttfärs och bulgur

För detta recept krävs ett besök till en orientalisk butik för att hitta torkade aubergine skal som oftas packeteras i en genomskinlig påse och de är små och stenhårda samt granatäpple sirap
Dolma med olivolja

Dolma med olivolja

Först ut får ni recept på  dolma med olivolja. Skillnaden från varm dolma är att den här är lite sötare och att man inte har någon tomatpuré i