Till kvällsmat blev det dolmapå zuchini. Ingredienser3 st zucchini2 dl ris1 st gullök200 g köttfärs1 knippe persilja1/2 msk tomatpuréSalt, svarpeppar1 dl olja3 dl vattenTomatsåsFräs 1/2 msk tomatpuré i 1/2 dl olja och häll i 1 dl vatten. 3 st zucchini
Vart dolmar har sitt ursprung vet jag inte riktigt men alla i Mellanöstern gör dolmarpå olika sätt. Vinbad (går att köpa på Willys eller orientaliska butiker)
På bilden högst upp serveras dolmarna med vegefärsbiffar med basilika, yoghurtsås med vitlök och mynta, smörstekta sockerärter och smörstekta kantareller
På bilden högst upp serveras dolmarna med vegefärsbiffar med basilika, yoghurtsås med vitlök och mynta, smörstekta sockerärter och smörstekta kantareller
Du kan smaker av den översta dolman, är riset mjukt så är dolman klar. 1 Zucchini (gröpas ur) (”köttet” kan du finhacka o lägga i röran). 2 msk Granatäpplesirap (finns på ÖB och kan uteslutas)
Fyll varje zucchini med färsen och sätt på ett lock som du fäster med tandpetare. På en loppis hittade jag däremot ett segelmakarverktyg som funkar perfekt för detta ändamål