Dolma på zucchini recept

Dolma på zucchini

Dolma på zucchini

Till kvällsmat blev det dolma zuchini. Ingredienser3 st zucchini2 dl ris1 st gullök200 g köttfärs1 knippe persilja1/2 msk tomatpuréSalt, svarpeppar1 dl olja3 dl vattenTomatsåsFräs 1/2 msk tomatpuré i 1/2 dl olja och häll i 1 dl vatten. 3 st zucchini
Zucchini Dolma / Kabak Dolmasi

Zucchini Dolma / Kabak Dolmasi

Placera zucchinidolma i en rymlig kastrull med lock, ej varandra. Skär små tomat bitar och lägg som lock över dolman
Vegansk dolma

Vegansk dolma

De gånger jag lagar dolma spar jag inte krutet, jag lagar en riktigt stor gryta och fyller den med massa goda grönsaker

Irakisk Dolma

Finns många olika recept hur denna rätt ska tillagas, detta är min version. Zucchini, lök, kålbad, tomat, paprika, aubergine, vinblad och mangold
Dolma

Dolma

Vart dolmar har sitt ursprung vet jag inte riktigt men alla i Mellanöstern gör dolmar olika sätt. Vinbad (går att köpa Willys eller orientaliska butiker)
Vinbladsdolmar

Vinbladsdolmar

bilden högst upp serveras dolmarna med vegefärsbiffar med basilika, yoghurtsås med vitlök och mynta, smörstekta sockerärter och smörstekta kantareller
Grönsaksfylld kåldolme, 4 port

Grönsaksfylld kåldolme, 4 port

Lägg upp bladen en skärbräda och fyll dem med grönsaksblandning. ½ zucchini i tärningar. ½ zucchini i tärningar
Vinbladsdolma från Irak

Vinbladsdolma från Irak

Lägg ditt fat så att dolman ligger kvar. Häll kokande vatten till det täcker. Häll sedan såsen över dolman och häll sedan olivoljan över
Vinbladsdolmar

Vinbladsdolmar

bilden högst upp serveras dolmarna med vegefärsbiffar med basilika, yoghurtsås med vitlök och mynta, smörstekta sockerärter och smörstekta kantareller
Dolma på zucchini

Dolma på zucchini

Till kvällsmat blev det dolma zuchini. 3 st zucchini. 3 st zucchini. Vi var och besökte världens sötaste Irem Ada, min brorsdotter

Irakiska dolma (fyllda grönsaker)

Här kommer recept dolma med fyllda grönsaker. Skär av toppen grönsakerna så att du får ett lock att ha senare
Dolma

Dolma

Du kan smaker av den översta dolman, är riset mjukt så är dolman klar. 1 Zucchini (gröpas ur) (”köttet” kan du finhacka o lägga i röran). 2 msk Granatäpplesirap (finns ÖB och kan uteslutas)

Fyllda mini-zucchini (mashi, mahshi)

Fyll varje zucchini med färsen och sätt ett lock som du fäster med tandpetare. en loppis hittade jag däremot ett segelmakarverktyg som funkar perfekt för detta ändamål
Grönsaksfylld kåldolme, 4 port

Grönsaksfylld kåldolme, 4 port

Lägg dolmarna i. en skärbräda och fyll dem med grönsaksblandning. ½ zucchini i tärningar. ½ zucchini i tärningar