Dinkelpepparkakor recept

Skurna dinkelpepparkakor

Skurna dinkelpepparkakor

Gör så här. Stöt kardemumman i mortel. Smält smöret, tillsätt socker, sirap och kryddor. Blanda de båda mjölsorterna med bikarbonat i en separat bunke
Dinkelpepparkakor på rulle

Dinkelpepparkakor på rulle

De här skurna dinkelpepparkakorna från Allt om Mat var hur enkla som helst att fixa till. Skurna dinkelpepparkakor(ca 50-60 pepparkakor)1/2 msk kardemummakärnor, nystötta200 g smör2 dl strösocker1 dl ljus sirap2 msk pepparkakskryddor (eller 1 msk mald kanel, 2 tsk mald ingefära + 1 tsk mald kryddnejlika)3 1/2 dl fullkornsdinkelmjöl (180 g)2 dl dinkelmjöl (120 g)1 1/2 tsk bikarbonatSmält smöret
Dinkelpepparkakor från Morgonsol

Dinkelpepparkakor från Morgonsol

Det blev ett lite omgjort pepparkaksdegrecept till första advent i år. Och det blev riktigt bra. Vågar nog säga att det blev ännu godare än originalet
Skurna mandelpepparkakor

Skurna mandelpepparkakor

För några år sedan gjorde jag dinkelpepparkakor men den degen ska vila över natten. Dagens jultips handlar om det allra enklaste och snabbaste sättet att göra pepparkakor
Advent!

Advent!

Nu har vi advent här i vårt hus och har även baka lite saffransbullar och dinkelpepparkakor. Recept till bullarna hittar du härVi provade för några år sedan Dinkelpepparkakor från ett litet bageri i Eskilstuna som heter Bakeriet