Dimsum-deg. Dimsum-fyllning. Dimsum-deg. Dimsum-fyllning. Mät upp mjölet i en bunke. Gör en liten grop i mjölet och tillsätt vatten lite i taget och rör runt
Jag kan börja med att meddela att jag aldrig har testat mig på att göra dumplings förut och dessutom knappt vet hur resultatet ska vara, men dessa blev faktiskt riktigt goda
Med den kinesisk svampen, ingefäran och vattenkastanjerna insåg jag att mina gyoza/wontons/dumplings/dimsums smakmässigt drog mer åt Kina än Japan så nu vet ni det
Vi åt Sashimi, dimsum och dumplings. Ångade Dumplings. Nu är den mest intensiva helgen på länge över, och jag sitter i soffan för trött för att gå och lägga mig
Det är även den dag då ägarparet förbereder de olika dimsum-rätterna och kavlar nudlar i den väldiga nudelmaskinen, som tar upp en fjärdedel av köksutrymmet, så att det täcker åtminstone ett par dagars behov
Middagen åt vi på Hello Monkey som hade en väldigt blandad meny med influenser från Australien, Kina, Vietnamn och Japandär vi åt en meny med blandade sashimi och dimsum (dumplings)
Därefter var det dags för dimsum, dvs ångkokta degknyten, eller jao tze eller dumplings. Dimsum med kycklingfyllning och Man-du sås (ca 20-25 knyten, förberedelsetid ca 20 minuter, tillagning cirka
Vi beställde Monkey dimsum som är olika plock med shumairulle fyllda med räkor, fläskkött och bambuskott, entrecôteknyten fyllda med citrongräs och kokos, räkkakor, gyozadumplings fyllda med kyckling, vattenkastanj och galangal och potstickers med rostad majs och sötpotatis