Sillen blir godare om den får mogna några timmar i kylen och den håller cirka 5 dagar. 6 personer. 2 förpackningar 5 minuters sill ½ litet fänkålsstånd 1 msk olivolja 1 tsk flingsalt 1 litet knippe dill 1 citron 2 dl crème fraiche 1 dl gräddfil Häll av
Skånsk löksill och Rom- & Dillsill. Rom- & Dillsill1 burk inläggningssill1 liten rödlök2 dl gräddfil50 g röd rom2-3 msk dillSkölj och skär sillen i bitar
Basilika och dillsill 1 stor brk. Påskbuffe för påskafton 2015. Tänkte bjussa er på en påskbuffé som ni kan efterapa rätt av, ta tips ifrån eller hämta inspiration ifrån och sedan göra er egna
Koka upp socker, vatten och ättiksprit. Rör om så sockret löser sig och låt sedan lagen kallna helt. Skölj sillfiléerna några minuter i rinnande kallt vatten och låt dem rinna av
persilje- och dillsill, citron- och gräslökssill samt rabarber- och vaniljsill. Persilje- och dillsill1 burk femminuterssill1 dl creme fraiche1/2 dl majonnäs1 dl hackad persilja1 dl hackad dillsaften från 1 citron1 vitlöksklyfta, rivensvartpepparSkär sillen i centimetertjocka bitar
Dagens recept är ursprungligen hämtat härifrån, med mycket lite förändring. Fortsätter en trend jag haft ett litet tag med hyfsat få ingredienser i inläggningen
På årets sillbuffé fanns, föga förvånande, färskpotatis, fyra sorters sill (örtsill, äpple- och limesill, senapssill och dillsill), en laxtårta, köttbullar, ägghalvor, soltorkade tomater (för vegetarianerna), knäckebröd, Västerbottenost och gräddfil och gräslök