Dillpotatismos. Gillar ni isterband. Jag kan tycka det är himla gott ibland om man hittar rätt sort. De småländska är inte så syrliga som vissa andra så dom brukar jag köpa men även en öländsk sort från ett lokalt rökeri här i närheten
Servers med dillpotatismos (ungefär ett halvt knippe finhackad dill till ett kilo potatis) Fyllning. Jag har alltid varit lite av en purist, på gränsen till gastronomisk fundamentalist, när det gäller den svenska husmanskosten
2 vitlöksklyftor2 schalottenlökar250 g coctailtomater½ msk olivolja1 fiskbuljongtärning½ tsk timjan½ tsk dragon2 dl torrt vitt vin800 g vit fiskfilé typ hoki, torsksalt, svartpepparVitlök- och dillpotatismos900 g skalad potatis2 vitlöksklyftor1 tsk saltmjölk, laktosfri eller vanligmargarin eller smör, laktosfri eller vanligt2 msk riven parmesan1 knippa dillsalt, svartpepparBörja med moset