aDillolja5 färska dillkronor (undrar hur det blir med frysta. Nu när dillkronorna står höga och doftar förföriskt så kan man göra denna goda olja av de som finns kvar efter kräftskivan
Häll upp moussen i glas och dekorera med dillolja, sikrom och räkor. 2 avocado1,5 dl creme fraiche1 vitlöksklyfta0,5 gul lökcitronsaft1 tsk salt2 msk hackad färsk persiljanymalen svartpepparcayennepepparDillolja
Dillolja. Lägg potatisen i en kastrull med vatten och salt, behåll skalet på. Skär laxen i portionsbitar och lägg i en ångkorg (jag använder en i bambu gjord för dumplings men det går bra med ångkorg eller vad som) och ställ ovanför potatiskastrullen när potatisen kokat i 5 min
Servera med en laxskiva, kaviar, dillolja och stekt grovt rågbröd. Kokboken är på tryck. Det är en märklig känsla att vi faktiskt rodde projektet i hamn
röd stenbitsrom eller tångkaviar) 1 krm salt Dillolja 1 kruka dill 1 dl neutral rapsolja Till garnering ruccola dill Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Dilloljan. Sila av oljan, så lite blad som möjligt ska med i den färdiga dilloljan, ner i en vid skål. Sätt den mellan tummen och pekfingret och böj den försiktigt med den gula sidan mot dilloljan, ungefär tio centimeter över ytan