Dillolja recept

Dillolja och grönt salt!

aDillolja5 färska dillkronor (undrar hur det blir med frysta. Nu när dillkronorna står höga och doftar förföriskt så kan man göra denna goda olja av de som finns kvar efter kräftskivan
Dillolja

Dillolja

Strimlad romansallad, dillolja och två skivor stekt fläsk från delikatessen. DilloljaDillMild olivoljaSalt PepparCitronskal ValnötterMixa allt
Ångad lax med brynt smör, dillolja och romsås

Ångad lax med brynt smör, dillolja och romsås

Dillolja. Lägg potatisen i en kastrull med vatten och salt, behåll skalet på. Skär laxen i portionsbitar och lägg i en ångkorg (jag använder en i bambu gjord för dumplings men det går bra med ångkorg eller vad som) och ställ ovanför potatiskastrullen när potatisen kokat i 5 min
Stekt ankbröst med sparris, bakade tomater och dillolja

Stekt ankbröst med sparris, bakade tomater och dillolja

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Ankbröst 900 gram ankbröst 1 krm salt 1 krm svartpeppar 0,5 msk olivolja 2 msk Mat & Bak smör Skysås 2 st schalottenlök 2 msk Mat & Bak smör 3 dl vitt vin 1 tsk vit balsamvinäger 3 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 tsk strösocker 1 krm salt 1 krm svartpeppar Bakade tomater 8 st kvisttomat(er) 1 msk olivolja 2 krm flingsalt 1 krm svartpeppar Sparris 500 gram färsk sparris 1 tsk olivolja 1 krm flingsalt Dillolja 1 kruka(or) färsk dill 0,5 dl rapsolja 2 krm flingsalt Köp receptet
Torskrygg med pancetta, skaldjurssås och dillolja

Torskrygg med pancetta, skaldjurssås och dillolja

Skaldjursfond1 kg räkor och kräftor, skalen 2 morötter, skurna i bitar 2 gula lökar, skurna i bitar 2 klyfta vitlök 4-5 msk rapsolja 1 dl tomatpuré 2-3 dl torrt vitt vin 2 tsk dillfrö 4 persiljestjälkar
Förrätt av räkor med dillolja

Förrätt av räkor med dillolja

  Lägg upp räkor och sallad och ringla över dillolja. Mixa olja och dill tills det är helt grönt.   Smaka av med salt och peppar
Pepparrotspotatis med lax och dillolja

Pepparrotspotatis med lax och dillolja

Servera med en laxskiva, kaviar, dillolja och stekt grovt rågbröd. Kokboken är på tryck. Det är en märklig känsla att vi faktiskt rodde projektet i hamn
Dillkräm och dillolja

Dillkräm och dillolja

Dillolja1. dill, vissen. 1spenat. 1matoljaDillkräm1. Mixa olja, dill och spenat med salt.   2. Sila bort oljan. Spara den avsilade oljan