Tills den får sällskap av den fina makrillen och dillkoktfärskpotatis. Sommarmat på högsta nivå. Ibland när jag får akut hemlängtan så lagar jag denna rätten
Servera med dillkoktfärskpotatis, aioli eller någon annan kall sås och en god sallad. Att lägga varmrökt lax i ett foliepaket tillsammans med örter och kryddor blir kanongott, fisken riktigt smälter i munnen
Servera med färskpotatis, sallad och citron. 1600 g dillkoktfärskpotatis. 1600 g abborrfilé 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 msk smör Ärtsås 1 pressad vitlöksklyfta 250 g frysta gröna ärter 1 tsk smör 2 dl matlagningsgrädde 3/4 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Till servering 600 g dillkoktfärskpotatis Sallad ,gärna med färsk spenat CitronklyftorSalta, peppra och stek fiskfiléerna i smör ,ca 1-2 minuter på varje sida i stekpannan
Till det hela käkade vi dillkoktfärskpotatis och hemmagjord aioli. Servera genast, gärna med typ aioli och färskpotatis som vi gjorde, eller med hollandaisesås och något annat smarrigt