Fräs smör och mjöl och börja spä med lite kokspad i början, så du inte får klumpar. Det fick bli Dillkött, en klassisk husmanskost idag lagad på kvigan från förra årets frambog, eller egentligen märgpipa, men nu blev den urbenad
En skiva smör till förhöjer smakerna och näringsvärdet ännu mer. Många minns nog den klassiska rätten dillkött från sin barndom, men det är kanske inte nåt man lagar själv så ofta
Gör en bottenredning, dvs smält smöret och rör ut mjölet där i. Är extra glad att jag hann göra ordentlig mat igår som vi kan värma idag – för vad kan vara godare så här i början av hösten än dillkött
Smält i smöret och pudra över mjölet under omrörning. Dillkött. Skär rotfrukterna som små båtar i formen och koka upp i lite av buljongen från köttet tillsammans med smöret och en kvist färsk timjan i några minuter
Smält smör i en kastrull och vispa i mjölet så det blir som en liten mjuk kakdeg ungefär. Dillkött är en sån där riktig klassiker, och som så många andra sådana som förr kanske var vardagsmat så tycker jag att det känns mer som lite lyxig helgmat i dagens stressade samhälle
Fräs smöret i en kastrull utan att det bryns. 4 portioner800 g kalvkött, tex bog100 g rotselleri2 morötter1/2 purjolök1 lagerblad7-8 hela vitpepparkorn2 msk vetemjöl2 msk smör1 dl vispgräddeFärskpressad juice av 1/2 citronÄttiksprit (12%) och socker1 dl hackad dillSalt, vitpepparSkala och skär rotsellerin och morötterna i bitar
Smält i smöret och pudra över mjölet under omrörning. Dillkött. Skär rotfrukterna som små båtar i formen och koka upp i lite av buljongen från köttet tillsammans med smöret och en kvist färsk timjan i några minuter
Smält smör i en kastrull och tillsätt vetemjöl. Nu är dillköttet klart för servering. Dillkött i dillsås är klart att servera med kokt eller pressad potatis samt ev
Smält smör i en kastrull och tillsätt vetemjöl. Nu är dillköttet klart för servering. Dillkött i dillsås är klart att servera med kokt eller pressad potatis samt ev