Dillkött per recept

Dillkött à la Per Morberg

Dillkött à la Per Morberg

Sila av och använd så mycket du önskar i "styrka" till dillköttet. Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar
Dillkött à la Per Morberg

Dillkött à la Per Morberg

Sila av och använd så mycket du önskar i ”styrka” till dillköttet. Dillkött à la Per Morberg. 4 port. 500 g kalvbog/nötgrytbitar1 gul lök1 purjolök (det vita)1 morot2 st lagerblad10 st vitpepparkorn1 kvist timjan3 tsk salt2 dl gräddedillreduktionidealmjöl1 dl grovt hackad dill till såsenDillreduktion
Dillkött à la Per Morberg

Dillkött à la Per Morberg

Sila av och använd så mycket du önskar i "styrka" till dillköttet (jag tog ca hälften). Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar
Dillkött

Dillkött

För att den ska bli sådär perfekt så tar det lite tid, visserligen sköter den sig själv, men ändå, inget man slänger ihop en måndagkväll
Dillkött

Dillkött

Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Väldigt gott recept. Köttet riktigt smälter i munnen
Dillkött med kalv eller lamm

Dillkött med kalv eller lamm

Nu är dillköttet klart för servering. Dillkött i dillsås är klart att servera med kokt eller pressad potatis samt ev
Dillkött gjort på skinkstek

Dillkött gjort på skinkstek

Till lunch idag blev det dillkött med grönsaker och potatis. Jag brukar använda mig utav skinkstek när jag gör mitt dillkött
Dillkött

Dillkött

2 tsk salt per liter vatten. Lägg köttet i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Tillsätt salt, purjolök och kryddor
Dillkött på mitt vis

Dillkött på mitt vis

Har du ben med i köket är köttet färdigt när det släpper benen, annars kan du känna med en provsticka
Dillkött

Dillkött

Sjud under lock tills innertemperaturen på köttet är 80 grader, cirka 1 1/4 timme. 2 tsk salt per liter vatten
Dillkött med fläskkött

Dillkött med fläskkött

Nu är dillköttet klart för servering. Dillkött i dillsås är klart att servera med kokt eller pressad potatis och kokta morötter
Dillkött

Dillkött

1½ tsk salt per liter vatten. Lägg köttet i en gryta. Mät upp och häll på vatten så att det täcker köttet
Mammas kåldolmar

Mammas kåldolmar

Klassisk husmanskost som (också) skulle fått Mannerström att fälla en tår…Köttfärslimpa, kroppkakor, stekt strömming, dillkött men bäst av allt kåldolmar
Nostalgi och trend på samma fat

Nostalgi och trend på samma fat

När jag var liten åt vi ofta dillkött. Mamma lagade i stort sätt alltid maten från grunden, så dillkött hamnade nog på vardagsmenyn istället för på helgmenyn och vi var nog lite bortskämda med den goda husmanskosten vi fick därhemma