Sila av och använd så mycket du önskar i ”styrka” till dillköttet. Dillkött à la Per Morberg. 4 port. 500 g kalvbog/nötgrytbitar1 gul lök1 purjolök (det vita)1 morot2 st lagerblad10 st vitpepparkorn1 kvist timjan3 tsk salt2 dl gräddedillreduktionidealmjöl1 dl grovt hackad dill till såsenDillreduktion
Klassisk husmanskost som (också) skulle fått Mannerström att fälla en tår…Köttfärslimpa, kroppkakor, stekt strömming, dillkött men bäst av allt kåldolmar
Själva intervjun gick super, och det var väldigt trevligt att få en anledning att svänga förbi Borlänge igen (även om det kanske inte blev tal om någon helgonförklaring på scen direkt
När jag var liten åt vi ofta dillkött. Mamma lagade i stort sätt alltid maten från grunden, så dillkött hamnade nog på vardagsmenyn istället för på helgmenyn och vi var nog lite bortskämda med den goda husmanskosten vi fick därhemma
Denna söndag ställer mamma fram dillkött på bordet med den klassiska sötsura såsen med ättika i. Det är jag inte lika förtjust i så de slipper oss idag