Dillkött med mjölk recept

Dillkött

Dillkött

Smaksätt såsen med ättikslagen så att den får en riktigt god sötsur smak. Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölk
Dillkött på mitt vis

Dillkött på mitt vis

Späd med silad buljong och gräddmjölk. Har du ben med i köket är köttet färdigt när det släpper benen, annars kan du känna med en provsticka
Dillkött

Dillkött

medmjölken om såsen blir för tjock. Smaka av med salt, peppar, dill och ättikssprit. Vänd ner köttet och servera med kokt potatis och kokta morötter
Dillkött på kyckling

Dillkött på kyckling

Vanligtvis lagar jag rätten på kalv eller griskött med idag använde jag kycklingfilé. Dillkött har under hela min uppväxt varit en av mina absoluta favoriträtter och även nu när jag är vuxen och har egna barn, så tycker jag att det är lika gott
Dillkött när det är som ruggigast ute

Dillkött när det är som ruggigast ute

Lägg tillbaka köttet i grytan och täck med nytt vatten. Häll över buljongen, grädden och mjölken. Dillkött är en gammal klassiker som hållit i sig under gud vet hur många decennier
Mammas kåldolmar

Mammas kåldolmar

Klassisk husmanskost som (också) skulle fått Mannerström att fälla en tår…Köttfärslimpa, kroppkakor, stekt strömming, dillkött men bäst av allt kåldolmar
Mjölkchokladpudding med punschgrädde

Mjölkchokladpudding med punschgrädde

Det här var en mycket passande avslutning på en middag som inleddes med Öjebytoast, och vars huvudrätt bestod av dillkött på långlagad kalvbog
Nostalgi och trend på samma fat

Nostalgi och trend på samma fat

Mamma lagade i stort sätt alltid maten från grunden, så dillkött hamnade nog på vardagsmenyn istället för på helgmenyn och vi var nog lite bortskämda med den goda husmanskosten vi fick därhemma
Kalvfilé på morotspuré med smak av kardemumma

Kalvfilé på morotspuré med smak av kardemumma

Jag har redan glömt bort den kompletta menyn, men där fanns bland annat ostron, pilgrim i sitt skal, en ny spännande tolkning av dillköttmed kalvbräss, en ryggbiff och entrecôte som legat i mörpåse i sex veckor hemma i kylen
Dillkött på kalv

Dillkött på kalv

Späd med buljongen och gräddmjölken. Det gäller att balansera såsen så att den smakar lagom mycket surt och sött och den kan kräva en stunds avsmakning och duttande med ättika och socker för att nå dit
Elisabets dillkött

Elisabets dillkött

Häll i buljong lite åt gången medan du vispar. Utan vispgrädde och mjölk. Faktum är att det är mycket bra att ha kokt kalvkött klart för det är faktiskt en ingrediens som ingår i många svenska rätter eller vad sägs om sillsallad, dillkött, pepparrotskött, sillbullar
Vaniljbavaroise

Vaniljbavaroise

Kalv i dill eller dillkött som det också kallas. Len, lite dallrig och med en god smak av vanilj. Lägg fröna och hela stången i en kastrull och tillsätt mjölken och hälften av sockret
Kalvfrikadeller i timjansås

Kalvfrikadeller i timjansås

Det kan som omväxling vara gott att krydda på samma sätt som meddillkött, alltså med socker och ättika

Dillkött på kyckling med citron

Lägg tillbaka kycklingköttet i buljongen i grytan och häll i mjölk. Putsa kycklingen och gnid in den med lite citron och klappa in den med lite salt och peppar