Vanligtvis lagar jag rätten på kalv eller griskött med idag använde jag kycklingfilé. Dillkött har under hela min uppväxt varit en av mina absoluta favoriträtter och även nu när jag är vuxen och har egna barn, så tycker jag att det är lika gott
Lägg tillbaka köttet i grytan och täck med nytt vatten. Häll över buljongen, grädden och mjölken. Dillkött är en gammal klassiker som hållit i sig under gud vet hur många decennier
Klassisk husmanskost som (också) skulle fått Mannerström att fälla en tår…Köttfärslimpa, kroppkakor, stekt strömming, dillkött men bäst av allt kåldolmar
Mamma lagade i stort sätt alltid maten från grunden, så dillkött hamnade nog på vardagsmenyn istället för på helgmenyn och vi var nog lite bortskämda med den goda husmanskosten vi fick därhemma
Jag har redan glömt bort den kompletta menyn, men där fanns bland annat ostron, pilgrim i sitt skal, en ny spännande tolkning av dillköttmed kalvbräss, en ryggbiff och entrecôte som legat i mörpåse i sex veckor hemma i kylen
Denna söndag ställer mamma fram dillkött på bordet med den klassiska sötsura såsen med ättika i. -)Det är lite svårt att få exakta angivelser för mått och vikt när jag mjölkar mamma på hennes recept
Så idag fick grillen vila och jag testade att göra en snabblagad variant av husmansklassikern dillkött, fast med fläskfilé istället och det blev så himla gott
Späd med buljongen och gräddmjölken. Det gäller att balansera såsen så att den smakar lagom mycket surt och sött och den kan kräva en stunds avsmakning och duttande med ättika och socker för att nå dit
Häll i buljong lite åt gången medan du vispar. Utan vispgrädde och mjölk. Faktum är att det är mycket bra att ha kokt kalvkött klart för det är faktiskt en ingrediens som ingår i många svenska rätter eller vad sägs om sillsallad, dillkött, pepparrotskött, sillbullar
Kalv i dill eller dillkött som det också kallas. Len, lite dallrig och med en god smak av vanilj. Lägg fröna och hela stången i en kastrull och tillsätt mjölken och hälften av sockret
Den här veckan har jag serverat riktig husmanskost, det har varit Pyttipanna, Burksskinka och Matjesill med Färsk potatis, Dillkött och bärkrämer och pajer i alla dess former
Lägg tillbaka kycklingköttet i buljongen i grytan och häll i mjölk. Putsa kycklingen och gnid in den med lite citron och klappa in den med lite salt och peppar