Dillkött med ättika recept

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Trots frugans skeptisism baserat på minnen från bamba blev det en riktig hit, även om jag kanske för min egen smak skulle vilja öst på lite mer med det lite mer ättika i den sötsura såsen för min smak
Dillkött à la Per Morberg

Dillkött à la Per Morberg

Skölj av köttet och fyll på med nytt vatten. Sila av och använd så mycket du önskar i "styrka" till dillköttet
Dillkött från kokboken Gammaldags husmanskost

Dillkött från kokboken Gammaldags husmanskost

Smaksätt medättika, vitpeppar och mer salt om det behövs. För några dagar sen var det torskrygg med brynt pepparrotssmör, idag blir det dillkött från Gammaldags husmanskost på nytt sätt, som jag skrev tillsammans med Annika Dahlqvist
Dillkött à la Per Morberg

Dillkött à la Per Morberg

Skölj av köttet och fyll på med nytt vatten. Sila av och använd så mycket du önskar i ”styrka” till dillköttet
Dillkött

Dillkött

Du kan byta ut köttet mot kyckling, recept med kyckling hittar du HÄR. Jag tycker att det är mycket enklare att balansera upp smakerna genom att långsamt hälla ättikan och sockret direkt i grytan
Morbergs dillkött med kokta rotfrukter

Morbergs dillkött med kokta rotfrukter

Låt koka upp dillköttet snabbt och servera med rotfrukterna och kok potatis. Dillkött. Fyll på med nytt vatten så det täcker köttet och grönsakerna
Dillkött

Dillkött

Och på något sätt är det dessutom lite comfort-food med, sånt man åt hos mormor när man var liten, och det är ju så galet gott dessutom
Dillkött

Dillkött

Smaka ev såsen medättika och socker. Täck med vatten. Fyll på med nytt vatten. Pudra över vetemjöl och blanda runt med en visp
Dillkött

Dillkött

Smaksätt medättika, socker och ev salt och peppar. Servera gärna med ugnsbakade rotfrukter. Gör så här Skala morot och löken
Morbergs dillkött med kokta rotfrukter

Morbergs dillkött med kokta rotfrukter

Låt koka upp dillköttet snabbt och servera med rotfrukterna och kok potatis. Dillkött. Fyll på med nytt vatten så det täcker köttet och grönsakerna
Dillkött på långlagad kalvbog

Dillkött på långlagad kalvbog

I fredags köpte jag denna fina kalvbog på Sandströms , meddillkött i tankarna. Vi har haft mina föräldrar på besök i helgen, och för söndagens middag kände jag starkt för att sätta ihop en meny med lite mer klassiska, svenska smaker
Dillkött på kalv

Dillkött på kalv

Fantastisk god köttgryta som kan göras på antingen kalv eller lamm och som med sin perfekta balans mellan syra, sötma och sälta snabbt blir en succé på middagsbordet

Dillkött kokt kalv eller lamm i dillsås

Dillkött i dillsås är klart att servera med kokt eller pressad potatis samt ev. om du kokar med ben och sedan skära köttet i mindre bitar och blanda i såsen vid servering
Dillkött med Dillpilaff

Dillkött med Dillpilaff

Häll sockret och ättikan i grytan och därefter redningen under omrörning. Häll dillköttet i en skål. Spola på med varmt vatten och skölj med hjälp av handen tills vattnet är mjölkvitt
Dillkött

Dillkött

Smaka av med lite salt. Tillsätt ättika, socker, vitpeppar och dill. Servera med kokt potatis. 2 tsk ättika (12 %). Sås2 msk smör 2 msk vetemjöl 5-6 dl kokspad 2 tsk ättika (12 %) 1-2 tsk strösocker vitpeppar, ur kvarn 1-2 dl vispgrädde och 1 äggula 1 dl dill, finhackad salt (efter smak)
Dillkött (mjölkfri)

Dillkött (mjölkfri)

Tillsätt hackad dill, ättika, socker och Creamy Cooking i köttgrytan och red av med lite maizena utrört i lite vatten
Dillkött

Dillkött

Lyft upp köttbitarna och skölj av dem med kallt vatten. Häll i resten av buljongen under omrörning samt ättikan och sockret
Dillkött

Dillkött

Smaksätt såsen medättika och ev. Serveras med fördel med kokta grönsaker, t. sötning för att runda av ättikans syra en aning