Trots frugans skeptisism baserat på minnen från bamba blev det en riktig hit, även om jag kanske för min egen smak skulle vilja öst på lite mer med det lite mer ättika i den sötsura såsen för min smak
Smaksätt medättika, vitpeppar och mer salt om det behövs. För några dagar sen var det torskrygg med brynt pepparrotssmör, idag blir det dillkött från Gammaldags husmanskost på nytt sätt, som jag skrev tillsammans med Annika Dahlqvist
Du kan byta ut köttet mot kyckling, recept med kyckling hittar du HÄR. Jag tycker att det är mycket enklare att balansera upp smakerna genom att långsamt hälla ättikan och sockret direkt i grytan
I fredags köpte jag denna fina kalvbog på Sandströms , meddillkött i tankarna. Vi har haft mina föräldrar på besök i helgen, och för söndagens middag kände jag starkt för att sätta ihop en meny med lite mer klassiska, svenska smaker
Fantastisk god köttgryta som kan göras på antingen kalv eller lamm och som med sin perfekta balans mellan syra, sötma och sälta snabbt blir en succé på middagsbordet
Dillkött i dillsås är klart att servera med kokt eller pressad potatis samt ev. om du kokar med ben och sedan skära köttet i mindre bitar och blanda i såsen vid servering
Häll sockret och ättikan i grytan och därefter redningen under omrörning. Häll dillköttet i en skål. Spola på med varmt vatten och skölj med hjälp av handen tills vattnet är mjölkvitt