Dillkött från Gammaldags husmanskost. För några dagar sen var det torskrygg med brynt pepparrotssmör, idag blir det dillkött från Gammaldags husmanskost på nytt sätt, som jag skrev tillsammans med Annika Dahlqvist
Sila av och använd så mycket du önskar i ”styrka” till dillköttet. 500 g kalvbog/nötgrytbitar1 gul lök1 purjolök (det vita)1 morot2 st lagerblad10 st vitpepparkorn1 kvist timjan3 tsk salt2 dl gräddedillreduktionidealmjöl1 dl grovt hackad dill till såsenDillreduktion. 500 g kalvbog
Dillkött. Låt koka upp dillköttet snabbt och servera med rotfrukterna och kok potatis. 400 g kalvbog. Dillkött400 g kalvbog 1 gul lök 4 lagerblad 1 knippe färsk timjan 0,5 liten rotselleri, i bitar 2 morötter, i biar 3 tsk salt 10 vitpepparkorn en rejäl klick smör 2 msk vetemjöl, till redning 2 dl vispgrädde 1 knippe dill, hackad
Dillkött. Låt koka upp dillköttet snabbt och servera med rotfrukterna och kok potatis. 400 g kalvbog. Dillkött 400 g kalvbog 1 gul lök 4 lagerblad 1 knippe färsk timjan 0,5 liten rotselleri, i bitar 2 morötter, i biar 3 tsk salt 10 vitpepparkorn en rejäl klick smör 2 msk vetemjöl, till redning 2 dl vispgrädde 1 knippe dill, hackad
1 kg kalvbog. Koka upp vatten och salt i en gryta. Sätt en köttermometer i mitten av köttet och lägg ner det i kokande vatten, som precis ska täcka köttet
1,5 kg kalvbog benfri (grovtrådigt kött eller lammkött) utan ben. 1,5 kg kalvbog benfri (grovtrådigt kött eller lammkött) utan ben 1,5 l vatten 1,5 tsk salt 1 morot 1 purjolök (det vita) 10 vitpepparkorn 0,5 tsk dillfrö 1 knippe dill, endast stjälkarna salt (efter smak)
Dillkött. Låt koka upp dillköttet snabbt och servera med rotfrukterna och kok potatis. 400 g kalvbog. Dillkött400 g kalvbog 1 gul lök 4 lagerblad 1 knippe färsk timjan 0,5 liten rotselleri, i bitar 2 morötter, i biar 3 tsk salt 10 vitpepparkorn en rejäl klick smör 2 msk vetemjöl, till redning 2 dl vispgrädde 1 knippe dill, hackad
Sila av och använd så mycket du önskar i "styrka" till dillköttet. 300 g kalvbog. 1300 g kalvbog 1 st gul lök 1 st purjolök (det vita) 1 st morot 2 st lagerblad 10 st vitpepparkorn 1 kvist timjan 3 tsk salt 2 dl grädde Dillreduktion, efter smak (se recept nedan) idealmjöl 1 dl grovt hackad dill till garnering
efter tycke och smak, men så här fick jag till mitt dillkött. 1-1,5 kg Kalvbog. ca 1 liter buljong (från dillköttet). Smält smöret och slå på ca 1 dl av silad buljong från dillköttsgrytan. Tillsätt resterande mängd silad buljong 9-10 dl från dillköttsgrytan. 1-1,5 kg Kalvbog. ca 1 liter buljong (från dillköttet)
Sila av och använd så mycket du önskar i "styrka" till dillköttet (jag tog ca hälften). 300 g kalvbog. 300 g kalvbog 1 gul lök 1 purjolök (det vita) 1 morot 2 lagerblad 10 vitpepparkorn 1 kvist timjan 3 tsk salt 2 dl grädde Dillreduktion Idealmjöl 1 dl grovt hackad dill till såsen Dillreduktion 5 dl vatten 5 dl strösocker Dillstjälkarna som blev kvar efter såsen 5 st pepparkorn 3 msk ättika, 12%