Dillkött kalvbog recept

Dillkött på långlagad kalvbog

Dillkött på långlagad kalvbog

Till förrätt bjöd vi på Öjebytoast , och till varmrätt blev det, som ni förstår, dillkött på långlagad kalvbog
Dillkött à la Per Morberg

Dillkött à la Per Morberg

Sila av och använd så mycket du önskar i "styrka" till dillköttet. 300 g kalvbog. Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar
Dillkött från kokboken Gammaldags husmanskost

Dillkött från kokboken Gammaldags husmanskost

Dillkött från Gammaldags husmanskost. För några dagar sen var det torskrygg med brynt pepparrotssmör, idag blir det dillkött från Gammaldags husmanskost på nytt sätt, som jag skrev tillsammans med Annika Dahlqvist
Dillkött à la Per Morberg

Dillkött à la Per Morberg

Sila av och använd så mycket du önskar i ”styrka” till dillköttet. 500 g kalvbog/nötgrytbitar1 gul lök1 purjolök (det vita)1 morot2 st lagerblad10 st vitpepparkorn1 kvist timjan3 tsk salt2 dl gräddedillreduktionidealmjöl1 dl grovt hackad dill till såsenDillreduktion. 500 g kalvbog
Morbergs dillkött med kokta rotfrukter

Morbergs dillkött med kokta rotfrukter

Dillkött. Låt koka upp dillköttet snabbt och servera med rotfrukterna och kok potatis. 400 g kalvbog. Dillkött400 g kalvbog 1 gul lök 4 lagerblad 1 knippe färsk timjan 0,5 liten rotselleri, i bitar 2 morötter, i biar 3 tsk salt 10 vitpepparkorn en rejäl klick smör 2 msk vetemjöl, till redning 2 dl vispgrädde 1 knippe dill, hackad
Morbergs dillkött med kokta rotfrukter

Morbergs dillkött med kokta rotfrukter

Dillkött. Låt koka upp dillköttet snabbt och servera med rotfrukterna och kok potatis. 400 g kalvbog. Dillkött 400 g kalvbog 1 gul lök 4 lagerblad 1 knippe färsk timjan 0,5 liten rotselleri, i bitar 2 morötter, i biar 3 tsk salt 10 vitpepparkorn en rejäl klick smör 2 msk vetemjöl, till redning 2 dl vispgrädde 1 knippe dill, hackad
Dillkött på kalv

Dillkött på kalv

Dillkött, en riktig klassiker i den svenska husmanskosten. dillkött,. kalvbog 600 g kalv. Dillkött på kalv
Dillkött II

Dillkött II

1 kg kalvbog. Koka upp vatten och salt i en gryta. Sätt en köttermometer i mitten av köttet och lägg ner det i kokande vatten, som precis ska täcka köttet
Dillkött

Dillkött

1,5 kg kalvbog benfri (grovtrådigt kött eller lammkött) utan ben. 1,5 kg kalvbog benfri (grovtrådigt kött eller lammkött) utan ben 1,5 l vatten 1,5 tsk salt 1 morot 1 purjolök (det vita) 10 vitpepparkorn 0,5 tsk dillfrö 1 knippe dill, endast stjälkarna salt (efter smak)
Dillkött med kokt potatis

Dillkött med kokt potatis

Skär kalvbogen i 5 x 5 cm stora bitar. 1 kg kalvbog. Lägg i en kastrull och häll på kallt vatten så att det täcker med råge
Dillkött

Dillkött

700-800 g benfri kalvbog. Lägg köttet i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Tillsätt salt, purjolök och kryddor
Morbergs dillkött med kokta rotfrukter

Morbergs dillkött med kokta rotfrukter

Dillkött. Låt koka upp dillköttet snabbt och servera med rotfrukterna och kok potatis. 400 g kalvbog. Dillkött400 g kalvbog 1 gul lök 4 lagerblad 1 knippe färsk timjan 0,5 liten rotselleri, i bitar 2 morötter, i biar 3 tsk salt 10 vitpepparkorn en rejäl klick smör 2 msk vetemjöl, till redning 2 dl vispgrädde 1 knippe dill, hackad
Dillkött

Dillkött

Dillkött, 4-6 portioner. 5 kg lamm- eller kalvbog med ben. Dillkött, 4-6 portioner 1. 5 kg lamm- eller kalvbog med ben
Dillkött

Dillkött

kalvbog eller kalvhögrev. Skär kalvbogen i 5x5 cm stora bitar. 1. Skala morötterna och skär dem tunt på längden på en mandolin
Klassiskt dillkött

Klassiskt dillkött

Sila av och använd så mycket du önskar i "styrka" till dillköttet. 300 g kalvbog. 1300 g kalvbog 1 st gul lök 1 st purjolök (det vita) 1 st morot 2 st lagerblad 10 st vitpepparkorn 1 kvist timjan 3 tsk salt 2 dl grädde Dillreduktion, efter smak (se recept nedan) idealmjöl 1 dl grovt hackad dill till garnering

Dillkött

efter tycke och smak, men så här fick jag till mitt dillkött. 1-1,5 kg Kalvbog. ca 1 liter buljong (från dillköttet). Smält smöret och slå på ca 1 dl av silad buljong från dillköttsgrytan. Tillsätt resterande mängd silad buljong 9-10 dl från dillköttsgrytan. 1-1,5 kg Kalvbog. ca 1 liter buljong (från dillköttet)
Dillkött à la Per Morberg

Dillkött à la Per Morberg

Sila av och använd så mycket du önskar i "styrka" till dillköttet (jag tog ca hälften). 300 g kalvbog. 300 g kalvbog 1 gul lök 1 purjolök (det vita) 1 morot 2 lagerblad 10 vitpepparkorn 1 kvist timjan 3 tsk salt 2 dl grädde Dillreduktion Idealmjöl 1 dl grovt hackad dill till såsen Dillreduktion 5 dl vatten 5 dl strösocker Dillstjälkarna som blev kvar efter såsen 5 st pepparkorn 3 msk ättika, 12%
Dillkött

Dillkött

1,2 kg kalvbog 1 gul lök 1 morot 1 bit rotselleri 1 lagerblad 1 kvist timjan 1 knippa färsk dill 1 dl vatten 2 msk matättika (3%) 1 tsk socker 1 dl vispgrädde 1 äggula 1 msk vetemjöl 1 msk smör salt peppar Gör såhär. 1,2 kg kalvbog