Antingen kan man låta köttet vara helt, det brukar jag göra, men om jag har en lite segare bit (som jag hade igår) så går det även bra att dela det i grytbitar direkt
Dillkött är en av mina absoluta favoriter från den svenska köket. Oftast när man läser recept på dillkött så rekommenderas det att man kokar upp en dillreduktion
Lägg grytbitarna i en gryta och tillsätt morot, lök, purjolök, peppar och lagerblad. 500 g grytbitar av kalv. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g grytbitar av kalv 2 morötter 2 gula lökar 100 g purjolök 8 vitpepparkorn 1 lagerblad 1 liter kalvbuljong Dillsås
Skär ner i grytbitar innan, eller gör det enkelt för dig och koka i hela bitar. Därför passar klassiskt dillkött på lammbog perfekt när Charlie fyllde tre år för en dryg vecka sedan för att använda de sista bitarna
Jag använde kalkongrytbitar den här gången, det var vad som fanns i kylen. Svensk Husmanskost vid Medelhavet Dillkött är en favorit bland de gamla klassiska Svenska Husmanskosträtterna
Visste ni att det finns en Dillköttsakademi. Dillkött var det bästa jag visste som barn, den sötsura såsen, det trådiga köttet och morötterna som gör rätten komplett
2 kg lammbog i grytbitar. Koka upp vattnet i en kastrull, lägg i lammbogen och benen. Lägg i löken, morötterna och dill i kastrullen och koka på låg ungefär en timme, eller tills köttet släpper
2 kg lammbog i grytbitar. Koka upp vattnet i en kastrull, lägg i lammbogen och benen. Lägg i löken, morötterna och dill i kastrullen och koka på låg ungefär en timme, eller tills köttet släpper