Dillkött grytbitar recept

Dillkött LCHF och Paleo

Dillkött LCHF och Paleo

Många minns nog den klassiska rätten dillkött från sin barndom, men det är kanske inte nåt man lagar själv så ofta
Klassiskt dillkött

Klassiskt dillkött

Antingen kan man låta köttet vara helt, det brukar jag göra, men om jag har en lite segare bit (som jag hade igår) så går det även bra att dela det i grytbitar direkt
Dillkött

Dillkött

Dillkött är en av mina absoluta favoriter från den svenska köket. Oftast när man läser recept på dillkött så rekommenderas det att man kokar upp en dillreduktion
Dillkött

Dillkött

Lägg grytbitarna i en gryta och tillsätt morot, lök, purjolök, peppar och lagerblad. 500 g grytbitar av kalv. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g grytbitar av kalv 2 morötter 2 gula lökar 100 g purjolök 8 vitpepparkorn 1 lagerblad 1 liter kalvbuljong Dillsås
Dillkött med Dillpilaff

Dillkött med Dillpilaff

Skär köttet i lagom stora grytbitar. Häll dillköttet i en skål. Dillköttet. Bryn i olja i omgångar. Ta ur pannan
Klassiskt dillkött på lamm

Klassiskt dillkött på lamm

Skär ner i grytbitar innan, eller gör det enkelt för dig och koka i hela bitar. Därför passar klassiskt dillkött på lammbog perfekt när Charlie fyllde tre år för en dryg vecka sedan för att använda de sista bitarna
Dillkött med kokt potatis

Dillkött med kokt potatis

Halvera löken och dela morötter, palsternacka och rotselleri i fina grytbitar. Skär kalvbogen i 5 x 5 cm stora bitar
Dillkött med Smörstekta Morötter och Blomkål

Dillkött med Smörstekta Morötter och Blomkål

Jag använde kalkongrytbitar den här gången, det var vad som fanns i kylen. Svensk Husmanskost vid Medelhavet Dillkött är en favorit bland de gamla klassiska Svenska Husmanskosträtterna
Dillkött

Dillkött

Visste ni att det finns en Dillköttsakademi. Dillkött var det bästa jag visste som barn, den sötsura såsen, det trådiga köttet och morötterna som gör rätten komplett
Dillkött

Dillkött

Halvera löken och dela morötter, palsternacka och rotselleri i fina grytbitar. 1. Skala morötterna och skär dem tunt på längden på en mandolin
Dillkött med fläskkött

Dillkött med fläskkött

Nu är dillköttet klart för servering. Dillkött i dillsås är klart att servera med kokt eller pressad potatis och kokta morötter
Dillkött

Dillkött

1,2 kg Scan kalvkött av bog eller grytbitar. Lägg köttet i en gryta. Mät upp och häll på vatten så att det täcker köttet

Dillkött

Halvera löken och dela morötter, palsternacka och rotselleri i fina grytbitar. Skala morötterna och skär dem tunt på längden på en mandolin
Dillkött

Dillkött

Riv eller skär köttet i grytbitar. Egentligen stod det "Kokt kalv i dill" som rubrik, men jag hittade inte kalvbog på ICA så blev istället lammbog
Dillkött

Dillkött

Skär köttet i grytbitar. Min mormor gjorde världens godaste dillkött. Idag ger jag mig ut på djupare vatten och försöker göra dillkött
Recept – dillkött och potatis

Recept – dillkött och potatis

2 kg lammbog i grytbitar. Koka upp vattnet i en kastrull, lägg i lammbogen och benen. Lägg i löken, morötterna och dill i kastrullen och koka på låg ungefär en timme, eller tills köttet släpper
Recept – dillkött och potatis

Recept – dillkött och potatis

2 kg lammbog i grytbitar. Koka upp vattnet i en kastrull, lägg i lammbogen och benen. Lägg i löken, morötterna och dill i kastrullen och koka på låg ungefär en timme, eller tills köttet släpper