Plocka upp köttbitarna, spar buljongen. Många minns nog den klassiska rätten dillkött från sin barndom, men det är kanske inte nåt man lagar själv så ofta
(Spara buljongen till såsen. Jag har inte varit så stor fan av dillkött, förrän jag gjorde. Det blir LCHF dillkött, på 10 kg kött, från min bok ‘LÄR DIG LEVA SOCKERFRITT’ – mitt favoritrecept i boken. Att göra dillkött till 22 personer är inte det enklaste men snart i mål. 3 dl buljong från köttkoket. Smält smör i en kastrull och blanda i 2–3 dl av buljongen, koka upp
Koka ner och reducera buljongen till hälften. Dillkött. Skär rotfrukterna som små båtar i formen och koka upp i lite av buljongen från köttet tillsammans med smöret och en kvist färsk timjan i några minuter
Ta då ut hela kastrullen, lyft ur köttet, men spara för all del buljongen som ska vara i såsen. Dillkött är en sån där riktig klassiker, och som så många andra sådana som förr kanske var vardagsmat så tycker jag att det känns mer som lite lyxig helgmat i dagens stressade samhälle
Koka ner och reducera buljongen till hälften. Dillkött. Skär rotfrukterna som små båtar i formen och koka upp i lite av buljongen från köttet tillsammans med smöret och en kvist färsk timjan i några minuter
Sila bort övriga ingredienser, och spara buljongen till såsen. Till förrätt bjöd vi på Öjebytoast , och till varmrätt blev det, som ni förstår, dillkött på långlagad kalvbog
Häll av köttet i ett durkslag och spara buljongen i en kastrull. Nu är dillköttet klart för servering. Rör om någon minut och häll i lite av köttbuljongen och rör runt till en jämn blandning utan klumpar
Sila buljongen och häll den i en kastrull. Red av buljongen med vetemjölet skakat med lite vatten i en redningsbägare (eller ihopvispat i en kaffekopp)
Skumma sedan av buljongen och ställ även den åt sidan. Hit går allt att förbereda dagen innan om man vill, men då kortas koktiden ca 10-15 minuter och låter köttet svalna i buljongen för att lagras kallt i sitt eget spad tills det skall användas nästa dag
Sila av köttet och grönsakerna och spara buljongen. Häll tillbaka cirka hälften, eller så mycket som du önskar, av buljongen i grytan och tillsätt grädden