Dillkött buljong recept

Dillkött LCHF och Paleo

Dillkött LCHF och Paleo

Plocka upp köttbitarna, spar buljongen. Många minns nog den klassiska rätten dillkött från sin barndom, men det är kanske inte nåt man lagar själv så ofta
Dillkött à la Per Morberg

Dillkött à la Per Morberg

Sila av köttet och spara buljongen. Sila av och använd så mycket du önskar i "styrka" till dillköttet. Häll i grädden i buljongen och koka upp
Klassiskt dillkött

Klassiskt dillkött

Är extra glad att jag hann göra ordentlig mat igår som vi kan värma idag – för vad kan vara godare så här i början av hösten än dillkött
Dillkött

Dillkött

Spara buljongen. Späd, under omrörning, med 4-5 dl av kokbuljongen. Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner
LCHF Dillkött!

LCHF Dillkött!

(Spara buljongen till såsen. Jag har inte varit så stor fan av dillkött, förrän jag gjorde. Det blir LCHF dillkött, på 10 kg kött, från min bok ‘LÄR DIG LEVA SOCKERFRITT’ – mitt favoritrecept i boken. Att göra dillkött till 22 personer är inte det enklaste men snart i mål. 3 dl buljong från köttkoket. Smält smör i en kastrull och blanda i 2–3 dl av buljongen, koka upp
Dillkött à la Per Morberg

Dillkött à la Per Morberg

Sila av köttet och spara buljongen. Sila av och använd så mycket du önskar i ”styrka” till dillköttet. Häll i grädden i buljongen och koka upp
Morbergs dillkött med kokta rotfrukter

Morbergs dillkött med kokta rotfrukter

Koka ner och reducera buljongen till hälften. Dillkött. Skär rotfrukterna som små båtar i formen och koka upp i lite av buljongen från köttet tillsammans med smöret och en kvist färsk timjan i några minuter
Dillkött

Dillkött

Ta då ut hela kastrullen, lyft ur köttet, men spara för all del buljongen som ska vara i såsen. Dillkött är en sån där riktig klassiker, och som så många andra sådana som förr kanske var vardagsmat så tycker jag att det känns mer som lite lyxig helgmat i dagens stressade samhälle
Dillkött

Dillkött

Häll på buljongen och koka upp. Ta upp köttet och sila buljongen, spar buljongen till såsen. Tillsätt den silade buljongen och syrad grädde
Morbergs dillkött med kokta rotfrukter

Morbergs dillkött med kokta rotfrukter

Koka ner och reducera buljongen till hälften. Dillkött. Skär rotfrukterna som små båtar i formen och koka upp i lite av buljongen från köttet tillsammans med smöret och en kvist färsk timjan i några minuter
Dillkött på långlagad kalvbog

Dillkött på långlagad kalvbog

Sila bort övriga ingredienser, och spara buljongen till såsen. Till förrätt bjöd vi på Öjebytoast , och till varmrätt blev det, som ni förstår, dillkött på långlagad kalvbog

Dillkött kokt kalv eller lamm i dillsås

Häll av köttet i ett durkslag och spara buljongen i en kastrull. Nu är dillköttet klart för servering. Rör om någon minut och häll i lite av köttbuljongen och rör runt till en jämn blandning utan klumpar
Dillkött II

Dillkött II

Sila buljongen och häll den i en kastrull. Red av buljongen med vetemjölet skakat med lite vatten i en redningsbägare (eller ihopvispat i en kaffekopp)
Dillkött

Dillkött

Skumma sedan av buljongen och ställ även den åt sidan. Hit går allt att förbereda dagen innan om man vill, men då kortas koktiden ca 10-15 minuter och låter köttet svalna i buljongen för att lagras kallt i sitt eget spad tills det skall användas nästa dag
Dillkött

Dillkött

Sila av köttet och grönsakerna och spara buljongen. Häll tillbaka cirka hälften, eller så mycket som du önskar, av buljongen i grytan och tillsätt grädden
Dillkött

Dillkött

Koka upp vatten och salt eller buljong i en annan kastrull. Skär köttet i 3 - 4 centimeter tjocka bitar
Klassiskt dillkött på lamm

Klassiskt dillkött på lamm

Därför passar klassiskt dillkött på lammbog perfekt när Charlie fyllde tre år för en dryg vecka sedan för att använda de sista bitarna