Dillgravad recept

Dillgravad lax

Dillgravad lax

Hacka dillen och blanda den med socker, salt och vitpeppar. Gnid in laxen i gravningsblandningen. Lägg fisken med skinnsidan uppåt i en form och låt den grava i cirka 3 dagar i kylen
Citron- och dillgravad lax

Citron- och dillgravad lax

Blanda salt, råsocker, citronskal, krossade vitpepparkorn och citronpeppar. Gnid in köttsidan på laxfilén med blandningen

Citron- och dillgravad lax

Blanda salt, råsocker, citronskal, krossade vitpepparkorn och citronpeppar. Gnid in köttsidan på laxfilén med blandningen
Två sorters gravad strömming: Basilka & vitlök, Rökt kaviar & dill

Två sorters gravad strömming: Basilka & vitlök, Rökt kaviar & dill

lite finrivet citronskal från 1/4-dels citronSalt & pepparSås till rökt kaviar & dillgravad strömming0,75dl Majonnäs2,5dl Turkisk yoghurt5msk rökt kaviar med dill½dl Löjrom, sikrom eller stenbitsrom4msk Dill, finskuren2msk Gräslök, finskuren1msk CitronsaftSalt & vitpepparSåhär kan man göra

God Jul och God Fortsättning!

s dillgravade lax och rödbetsgravade lax med hemlagad hovmästarsås. Julmiddag. Juldagsfrukost - skinkmackor, godaste julklappskaffet i fina julklappskoppen

Citron- och dillgravad lax

Livsmedelsverket rekommenderar att lax som ska gravas först ska frysas minst 2 dygn för att eventuella parasiter ska dö

Julens aptitretare

Kavring eller mörkt rågbröd toppat med Lollos löjromssill och extra löjrom och gräslök, rågbröd med dillgravad lax och tunt skivade jordärtskockor marinerade i citron, olja, salt, och peppar

Dillgravad strömming

Varva strömmingsfiléerna med saltet och låt stå i 1½ timme. Skölj strömmingen väl och låt rinna av. Dra skinnet av filéerna

Kummin- och flädergravad lax

Dillgravad lax. Skär laxen i två benfria filéer, låt skinnet sitta kvar. Väg filéerna och beräkna åtgången av övriga ingredienser