Dillfyllda recept

Grillad dillfylld makrill

Grillad dillfylld makrill

6-8 makrillar, färska och medelstora 2 knippen färsk dill 250 g smör flingsalt peppar, från kvarn ugnsfolie
Grillad dillfylld makrill

Grillad dillfylld makrill

Makrillen. Lägg ut folien och salta på den, placera sedan makrillen (två om de är små) på folien och fyll med färsk dill både inne och utanpå fisken
Dillfyllda strömmingsflundror

Dillfyllda strömmingsflundror

Ansa och skölj grönsakerna. Koka broccoli, blomkål, sockerärter och haricots verts i lättsaltat vatten i några minuter, de ska fortfarande vara krispiga
Kaviar- och dillfyllda rödspättor

Kaviar- och dillfyllda rödspättor

Fyllda rödspättafiléerRödspätta är en förhållandevis billig fisk som lämpar sig till mycket och som kan varieras i det oändliga
Strömming på grönsaksbädd

Strömming på grönsaksbädd

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och låt strömmingen rinna av. Tina spenaten, salta och peppra den och häll på lite matfett och rör om

Helstekt dillfylld makrill

Klipp eller skär upp makrillen från analöppningen mot huvudet och ta ur inälvorna. Spara gärna levern och rommen

Dillfyllda strömmingsflundror

1.  Ansa och skölj grönsakerna. Koka broccoli, blomkål, sockerärter och haricots verts i lättsaltat vatten i några minuter, de ska fortfarande vara krispiga

Kaviar- och dillfylld strömming

1. Lägg ut två av strömmingsfiléerna på en skärbräda. 2. Blanda kaviar och dill och fördela över fisken. 3. Placera de två andra strömmingarna ovanpå kaviaren