Krossa digestivekexen till smulor i en bunke. Ta fram hallonen ur frysen och låt dem tina en aning. Blanda kexsmulorna med smör och tryck ut i botten av en smord form (20 cm i diameter) med löstagbar kant
Den är så god och extra god om man har den kalltkallt lääänge i kylen, gärna 8 timmar eller mer. 350 g krossade digestivekex 170 g smält smör 600 g philadelphia 2,5 dl kesella 1 dl vispgrädde 3 ägg 2 tsk vaniljsocker 1 dl maizena 200 g vit marabou choklad, smält 1-1,5 paket frysta hallon. 350 g krossade digestivekex 170 g smält smör 600 g philadelphia 2,5 dl kesella 1 dl vispgrädde 3 ägg 2 tsk vaniljsocker 1 dl maizena 200 g vit marabou choklad, smält
Lägg digestivekexen i en matberedare och hacka sönder kexen så att de blir finfördelade, tillsätt smöret i kuber och kör tills allt blandat sig (har du ingen matberedare krossar du kexen och smälter smöret och blandar ihop)
Limecheesecake med passionsfrukt10 bitar12 st digestivekex50 g smör4 st gelatinblad2 st ägg2 dl lätt crème fraiche400 g lätt färskost, t ex Philadelphia1,5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker2 st lime, rivet skal och saftGarnering1 st gelatinblad2 msk strösocker4 msk vatten2 st passsionsfrukterKrossa kexen fint. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten ca 5 min. 12 st digestivekex
Krossa Digestivekexen i en mixer. Kyl av i kallt vattenbad. Lägg gelatinbladen (8 + 5) till fyllningarna i blöt i kallt vatten. 180 g Digestivekex. 180 g Digestivekex
Krossa Digestivekexen i en påse eller bunke och tillsätt till smöret samt till en grynig blandning. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten ca 5 minuter. Låt svalna till ca 40 grader och häll gelén över den kalla cheesecaken. 30 Digestivekex
Smula digestivekex i en mixer eller genom att krossa dom i en påse. Det som är extra viktigt med just denna cheesecake är att använda rumstempererade ingredienser, annars kan gelatinet klumpa sig om det blir kallt av ingredienserna