Världens godaste glassliknande cheesecake hade vi också på fikabordet i helgen. Receptet kommer från en handskriven risig lapp min pappa fick av en kompis år 1989, uråldrigt alltså men still going strong haha
Ett recept ur Mia Öhrns bok Fler Kladdkakor. Ofta brukar det stå i recept med nötter att man istället kan ta hasselnötter eller mandel istället, och så gjorde jag denna gången, jag tog mig friheten att byta ur valnötterna mot hasselnötter istället, både för att jag inte är så förtjust i valnötter plus att jag inte hade det hemma
Krossa digestivekexen till fina smulor. Blanda kex, mjöl och bakpulver i en ganska stor skål. I en annan skål, vispa ihop sötad kondenserad mjölk och smör, och rör sedan ner vanlijen
Dela chokladen i bitar. Lägg choklad,sirap och smör i en kastrull (eller kör i micro) och låt alltsammans smälta och lägg ett bakplåtspapper i en sockerkaksform som rymmer 1,5 liter