Dessertsås recept

SIA Päronglass med Dessertsås

SIA Päronglass med Dessertsås

Skala och tärna päronen (3x3 mm) och stek dem i smör i en väl rengjord stekpanna. Häll ev på 3 msk päroncognac när stekningen nästan är klar
2 enkla dessertsåser

2 enkla dessertsåser

2 enkla dessertsåser. 4 januari 2015 @ 17. 53. Två goda enkla såser att ha till tex våfflor, pannkakor eller glass
SIA Päronglass med Dessertsås

SIA Päronglass med Dessertsås

Skala och tärna päronen (3x3 mm) och stek dem i smör i en väl rengjord stekpanna. Häll ev på 3 msk päroncognac när stekningen nästan är klar
SIA Gräddkolaglass med Dessertsås Nougat

SIA Gräddkolaglass med Dessertsås Nougat

Blanda nougatsåsen med 4 msk hjortronsylt och några droppar balsamicovinäger. Lägg upp nougatblandningen i botten på ett glas, lägg på gräddkolaglass (en stor kula per portion) och garnera med valnötterna
Kiwisås

Kiwisås

Blanda socker och vatten. Koka upp. Kyl i isvattenbad. Mixa fruktköttet raskt (kör man för länge tappar det sin fina gröna färg)
Rabarberspecial

Rabarberspecial

Vill du ha en dessertsås kokar du lagen i kastrull tills den är 107 grader. Här kommer mina utlovade rabarberfavoriter
Rödvinssås till glassen

Rödvinssås till glassen

Därför hoppas jag att du, om du skulle känna för att prova på denna smaskiga dessertsås baserad på rödvin, gör som jag och smakar av
Bärsås med balsamvinäger

Bärsås med balsamvinäger

God dessertsås med en twist – balsamvinäger. Underbart god till en fin vaniljglass. Enkel och snabb att svänga ihop
Smakbox - Tillsammans

Smakbox - Tillsammans

Passar utmärkt till glassen eller bara ta lite på en sked och njut av denna dessertsås av högsta kvalitet
Pears de Luxe

Pears de Luxe

Spritsa en klick Amarettogrädde invid päronskivorna, strö över rostad mandel och avsluta med att dekorera med Odense Dessertsås Choklad
Peach aux Sauce Nougat

Peach aux Sauce Nougat

Ringla Odense Dessertsås Nougat på tallrikarna. Lägg riven choklad i en liten hög på varje tallrik och placera en persikohalva på den rivna chokladen
Le Banana de Chocolat Roi

Le Banana de Chocolat Roi

Ringla Odense Dessertsås Choklad över. Skala och skär av ändarna på bananen. Skiva den på längden och lägg upp omlott på en assiett
Sorbet Romanov

Sorbet Romanov

Ringla Odense Dessertsås Nougat på en liten assiett. Forma en kula sorbet och lägg i mitten. Dekorera med ett hallon och några strimlor apelsinskal
Trois Glace aux Sauce Chocolat

Trois Glace aux Sauce Chocolat

Dekorera tallriken med Odense Dessertsås. Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem i en torr stekpanna tills de fått färg
SIA Gräddkolaglass med Dessertsås Nougat

SIA Gräddkolaglass med Dessertsås Nougat

Blanda nougatsåsen med 4 msk hjortronsylt och några droppar balsamicovinäger. Lägg upp nougatblandningen i botten på ett glas, lägg på gräddkolaglass (en stor kula per portion) och garnera med valnötterna