Päronchutney passar fint till kött, men det passar även utmärkt till dessertostar. Päronen är klara för att skördas men tyvärr har jag inga egna päron att skörda i år
Fyll dem med vitlöksost eller annan dessertost. Vitlöksost (eller om du önskar annan dessertost). Ingredienser för 6-8 personerca 1,3 kg fläskfilé eller fläskytterfilé2 paket baconVitlöksost (eller om du önskar annan dessertost)Till såsen behövs2 msk smör1 1/2 msk smulad grönpeppar1 grönsaksbuljongtärning2,5 dl grädde2 dl mjölk2 dl creme fraiche2 tsk soya (jag använde kinesisk med mushrooms)SaltPepparMaizenaGör så härPutsa filéerna och skär en skåra i filén, skär inte ända ut för då rinner osten ut
Minst 400 g hård och mjuk dessertost. 400 g hård och mjuk dessertost. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Ingredienser 4-6 personer500-600 g lövbiff4 msk dessertost paprika/chili10 g champinjoner1 liten rödlökSås2,5 dl matlagningsgrädde2 dl köttbuljong (tärning + vatten)2 msk dessertost paprika/chili1 msk mango chutneySoya, några droppar för färgenSaltPepparGör så härStrimla löken och champinjonerna
Skär ett snitt längs med kycklingfilén och lägg i dessertost. IngredienserKycklingfiléSaltPepparBaconDessertost, jag hade cantadou paprika/chiliGör så härSätt ugnen på 200 grader
Helt fantastiskt till milda dessertostar på ostbrickan. Snälla du, sluta inte läsa här. Bli inte förskräckt över den långa ingredienslistan, för det här brödet är väldigt lättbakat, och supersupergott
Hemmagjord aioli samt dessertostar. När våren står i blom och sommarens alla upptåg ska planeras är exotiskt planka ett alternativ då man vill servera kall mat
Jag köpte också två olika dessertostar, en Italiensk Talleggio och en Magor. Jag har tidigare skrivit om Thuressons, där vi köper mycket av köttet vi äter