Detta är en favoritdessert hemma hos oss, enkel och snabb att förbereda och fantastiskt god. Den godaste chokladmoussen4 port100 g mörk choklad (70%)1 st äggula 1 msk mörkt muscovadoråsocker eller råsocker1 msk espresso/starkt kaffe, kokhett 2 msk konjak1,5 dl vispgrädde Skal från en apelsin till garneringSmält hackad choklad i ett vattenbad eller i mikrovågsugn
Längtar till den lediga helgen, vi ska bara vara osociala och har inget speciellt inbokat, känns huur skönt som helst (älskar er mina vänner men inte i helgen
Vi hade som vanligt lite gäster i helgen och självklart blev det efterrätt efter middagen. Kommentarerna till detta smaskiga var bland annat “olagligt gott” och “fantastiskt” och jag måste faktiskt säga att detta är något av det godaste jag gjort på länge
Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
Inte särskilt svår att göra, bara något pilligt att skära bort toppen på kinderäggen så att de inte sprack totalt, där prövades mitt tålamod till bristningsgränsen
Men nu över till lite gottigt nämligen en påsk dessert, är tidigt, jag vet men av vill ju tipsa er. Denna dag startade jag med en gofrukost som vanligt sen en vända till Gustavssvik för simning och efter det en springrunda
Koka upp grädden och rör sedan i chokladen och rör tills det smält. I helgen så skulle vi ha fått besök och då ville jag testa något nytt så jag svängde ihop något av det jag hade hemma