Delizie färska lasagneplattor recept

Pasta delizie

Pasta delizie

Pastastubbar3 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök färsk basilika 1 dl parmesanost, riven 1 zucchini 120 g skinka (t ex kokt skinka eller annat smörgåspålägg) 250 g färskalasagneplattor 1 mozzarellaost
Delizie på egen pastadeg

Delizie på egen pastadeg

lasagneplattor (se tidigare recept). Till slut enades vi dock om att göra Delizie. Fördela ostskivor, skinka och zucchini på lasagneplattorna

Delizie alla Romagnola – pastastubbar

Delizie alla Romagnola – fyllda pastastubbar. 250 g färskalasagneplattor. 250 g färskalasagneplattor. Nätet är fullt av underbara matbloggar och jag jagar ofta inspiration på andra ställen
Pasta Delizie

Pasta Delizie

Pasta Delizie2-3 portioner6 färskalasagneplattor 125 gram1 zuchini1 msk olivolja1 tsk salt150 gram ementhalerost150 gram kokt skinka i tunna skivorTomatsås1 gul lök1 vitlöksklyfta2/4 dl olivolja1 konservburk plommontomater1/2 tsk salt2 krm strösocker1 krm svartpeppar(snabbvariant är att köpa färdig tomatsås med vitlök)Bechamelsås2,5 mask vetemjöl2,5 msk smör5 dl mjölk1/2 tsk salt1 krm vitpeppar2 krm muskotTomatsåsen. Fördela skinkan zuchinin och 2/3 av den rivna osten på lasagneplattorna. 6 färskalasagneplattor 125 gram
Delizie med prosciutto cotto

Delizie med prosciutto cotto

1 burk Delizie Finkrossade Tomater. 250 g färskalasagneplattor. 1 fpk Delizie Prosciutto Cotto. Sätt ugnen på 225°
Delizie

Delizie

Fördela ostskivorna, skinka och zucchini på lasagneplattorna. Delizie/Pastastubbar med emmentalerost och zucchini
Delizie

Delizie

Fördela ostskivor, skinka och zucchini på lasagneplattorna. 6 färskalasagneplattor. Skiva och strimla zucchinin
Egen pastadeg plus Delizie alla Romagnola

Egen pastadeg plus Delizie alla Romagnola

Och nedan hittar ni även den färska pastadegen. Dock har jag bara gjort lasagneplattor men även testat att göra spaghetti eller nudlar enl nedan bara för att se om det blev bra med överbliven deg
Gratinerade pastastubbar med ost och skinka

Gratinerade pastastubbar med ost och skinka

Fördela skinkan mellan lasagneplattorna och lägg den ovanpå osten. Gratinerade pastastubbar med ost och skinka eller Delizie alla Romagnola, 2 portioner. 8 färskalasagneplattor. bechamellsås, Delizie alla Romagnola, gratinerad pasta, pastastubbar, tomatsås 8 färskalasagneplattor
Italiensk trerättersmeny

Italiensk trerättersmeny

Delizie del Piemonte. Rullar av färskalasagneplattor är fyllda med zucchini, skinka och två sorters ost och gratineras med tomat- och béchamelsås
Cannelloni

Cannelloni

Fördela ostskivor, skinka och salvia på lasagneplattorna. * 6 st lasagneplattor, färska* 200 g västerbottenost* 150 g kokt skinka, tunna skivor* Färsk salviaTomatsås. 6 st lasagneplattor
Lasagne med morot och paprika

Lasagne med morot och paprika

Varva sås, lasagneplattor och ricotta i en ugnsfast form. 2 burkar Delizie Finkrossade Tomater. 250 g färskalasagneplattor
I söndags hade vi New York borna på besök

I söndags hade vi New York borna på besök

Jag gjorde canneloni, fast jag trodde jag skulle göra Delizie. Saken var den att det var så kassa färska lasagenplattor att de gick sönder då jag skulle skära dem i stubbar, så det fick bli canneloni
Delizie

Delizie

Bred ut lasagneplattorna. Ost, zucchini och skinka på lasagneplattor innan de rullas ihop. Delizie 250 g färskalasagneplattor250 g kokt skinka250 g emmentalerostriven ost (gärna parmesan eller resterna av emmentaler om det blivit över)1 zucciniBechamelsåsTomatsåsBechamelsås. 1 köpt burk färdig tomatsås eller blanda ihop1 burk krossade tomater medbasilika, oregano, salt, svartpeppareller gör en riktigt god hemkoktDelizie. 250 g färskalasagneplattor