Skölj gourmetpotatis eller delikatesspotatis i ett durkslag och lägg i en ugnsform. Skala 1 gul lök och 1 stor vitlöksklyfta och hacka i bitar. Klicka smör i formen, pressa över vitlök och ha på timjan samt havssalt och grädda på samma värme i ca 15-20 minuter till eller tills potatisen är klar. 1 stor vitlöksklyfta
Delikatesspotatis eller gourmetpotatis. vitlök. vitlök. Klicka smör i formen, Pressa över vitlök efter smak, ha på timjan samt havssalt och grädda på samma värme i ca 15-20 minuter eller tills potatisen är klar
Blanda urgröpet med vitlök, persilja och ströbröd/parmesan. 1 ½ kg delikatesspotatis eller färskpotatis3 msk olivolja1 msk gourmetsalt (jag tog ett smaksatt med örter och rosépeppar)4 salladslökar, strimlade1 stor påse ruccolasallad el. 8 tomater2 krm salt2 vitlöksklyftor, pressade3 msk hackad persilja2 msk ströbröd (eller finriven parmesan)1 dl vispgrädde½ dl tapenade av svarta oliverSätt ugnen på 225°. 1 ½ kg delikatesspotatis eller färskpotatis
1 1/2 kg färskpotatis eller delikatesspotatis, kokt och delad i 4 delar. 11 vitlöksklyfta, riven. 1Vispa samman vinäger, olja, senap och vitlök i en liten skål
Skiva vitlöken och lägg den över potatisen. 1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis. 3-4 vitlöksklyftor. 1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis. 3-4 vitlöksklyftor
Finhacka lök och vitlök och fräs i smör tills mjuk. Kall citron- & vitlökssås. Finriv citron och vitlök i créme fraiche och blanda samman med citronsaft
Jag åt gul- och polkabetor till rulladerna, medan övriga familjen åt ugnsrostad delikatesspotatis. 2 dl crème fraiche (jag använde 1 dl vitlök och 1 dl naturell). 1 dl vitlök