Jag hade en påse med avlånga färdigtvättade delikatesspotatis som jag kokade tills de var klara. Dessa små bollar fräste jag upp i god olivolja tillsammans med färska sockerärtor, gott och fräsht tillbehör
900 g delikatesspotatis. 150 g sockerärtor eller haricots verts. Låt sockerärtorna koka med i 1 minut. Sportlov brukar innebära mera matlagning, alltså flera portioner
sockerärtor. Koka sockerärtorna ett par minuter. ca 500 gram delikatesspotatis eller små vanliga potatisar. ca 500 gram delikatesspotatis eller små vanliga potatisar. 2 scharlottenlökar sockerärtor
Ansa och strimla sockerärtorna. Dela potatisen och blanda med sockerärtor, lök och kräm. 900 g delikatesspotatis. 150 g sockerärtor. 900 g delikatesspotatis. 150 g sockerärtor
Lägg i fisken i grytan tillsammans med sockerärtorna och låt sjuda försiktigt under lock ca 3-4 min. 8 st små skalade och halverade delikatesspotatisar. 15 st sockerärtor
Lägg i fisk, sockerärtor, tomater i halvor och finhackad dill och stäng av plattan. 12-15 st små delikatesspotatisar. 10 st sockerärtor. 12-15 st små delikatesspotatisar
1 kg delikatesspotatis. Skala räkorna. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Dela chilin på mitten. Fräs vitlök och chilihalvor i en blandning av olivolja och flytande margarin
½ kg delikatesspotatis. Koka sockerärtorna i en minut, skölj med kallt vatten. ½ kg delikatesspotatis. Tillsätt gulbetorna, sockerärtorna, ruccolan och delade körsbärstomater