Idag har jag ätit asiatiska ångkokta små degknyten fyllda med fläskfärs. Min mammas kompis brukade göra såna åt oss när vi var små och det var alltid lika uppskattat , så grymt goda
36 degknyten 2 salladslökar 2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak soi) 1 1/2 cm färsk ingefära 250 g fläskfärs 1 msk soja 1 msk maizena majsstärkelse 1 msk vinäger, gärna risvinäger 2 tsk sesamolja 1 tsk socker 1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter kinakålsblad till ångkokning Lägg till i inköpslistan
Finhacka chilin och rör ihop dipsåsen. Skiva löken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop fyllningen. Lägg ut några degplattor i taget och lägg en rågad tesked fyllning i mitten
Lägg ner dina degknyten i formarna. Åhh jisses så många år sedan det var jag gjorde Rimbobullar. är bra över 15 år sedan och troligen nåt år till på det
04 Oct. 14. 29. Twitter. Facebook. Krämbullar med blåbär & vanilj. 0kommentarer. Trevlig Kanelbullens dag på er. Eller bara trevlig lördag om ni hellre föredrar det
Det är så roligt att prova nya saker tycker jag. Idag mina vänner delar jag med mig av för mig ett helt nytt recept på bakverk som jag aldrig tidigare har testat att göra
En samosa är ett friterat degknyte av filodeg med en fyllning kryddad blandning av grönsaker, curry. Kubba "arabiska kroppkakor" ska visa recept nån dag
Pot-Stickers heter Goutie på (någon slags) kinesiska och är degknyten, som oftast är fyllda med en fläskfärsfyllning (denna gång blev det dock kyckling för min del)
Det är små asiatiska degknyten som fylls med fläsk, grönsaker eller färs Knytena kan ångkokas eller friteras men Emma kokar dem och lägger sedan i frysen
Små degknyten i bullformar fyllda med smör och vanilj, underbart goda. Bullar som väcker minnen. Rimbobullar bakade min farmor ofta när hon var i livet