Nyp ihop smör tillsammans med de torra ingredienserna till en smulig deg. Igår var mammas och Angelicas sista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vi till det lite extra igår kväll med äppelpaj och hemmagjord, kallrörd vaniljsås
Degen är lite frasig och knäckig i smaken. Servera med vaniljsås ellervaniljglass. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut till plattor som du lägger ovanpå äpplena
Blanda mjöl, socker, kokos och smör i en matberedare tills det blir en smulig deg. Jag tycker ni ska testa att göra vaniljsåsen, himla enkelt och så gott
-) Jag följde Jennies recept någorlunda till punkt och pricka förutom att jag inte hade färsk ingefära hemma så det fick bli torkad och så valde jag även att lägga till lite kardemumma i degen, mumsigt värre
Ingredienser crumb/smuldeg. Tillsätt mjölet så det blir en fin smuldeg med lagom stora klumpar. Tillsätt smöret, en bit i taget, och nyp ihop degen med fingrarna
Äppelpaj serverad i portionsform med mördeg, mandelkräm, en äppelkompott som doftar kardemumma, kanel och vanilj, havreströssel med smak av kanel, hemlagad vaniljsås och så färska blåbär och hallon
Skär till smördegen så att den är ett par cm större än stekpannan på varje sida. Vaniljsås. Lägg på smördegen över äpplena och skär ett litet kryss i mitten av degen så att ångan kan komma ut
Pajdeg. Idag delar jag med mig ett recept på ljuvlig Äppletarte med vaniljsås. Pajdeg. Vill man så kan man göra Crème Anglaise, en slags lyxig hemlagad vaniljsås
Blanda ihop de torra ingredienserna till smuldegen i en skål. Rårörd vaniljsås. Skär smöret i kuber och nyp ihop med de torra ingredienserna tills du får en deg